loader
bg-category
De rigtige grunde til, at din hud er misfarvet

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Vi ønsker alle hud, der er jævnt tonet og ensartet i farve. Men ofte kommer en række faktorer til spil, der får vores hud til at se rød, splotchy, mørk eller misfarvet. Ikke alle hyperpigmenteringer er lige, og der er mange grunde til at dukker op på huden. For at kunne behandle det korrekt og slippe af med det for godt, skal du vide, hvad der forårsagede det i første omgang.

Når det er akne relateret ...Hvorfor det sker Acne, og betændelsen, der følger med det, kan forårsage hyperpigmentering på huden, selv længe efter, at blemishen er helet. Selvom betændelse er en del af cyklusen af ​​en pause, der ikke kan fjernes fuldstændigt, jo mere inflammerede follikel bliver, desto mere sandsynligt er pletten at være ar. Betændelse er en naturlig reaktionsmekanisme, der antændes af kroppen, der er nødvendig for, at en pimple kan helbrede og falme. Kendt som post-inflammatorisk hyperpigmentering (PIH), er hudens fysiske struktur ikke påvirket, bare farven på den. Jo dybere inflammationen, jo mørkere misfarvningen, og jo længere vil det tage at falme.

Hvordan slippe af med det: Aktuelle produkter, der arbejder for at lyse og lysne, som REN Glycol Lactic Radiance Renewal Mask ($ 59), kan reducere hvor mørkt et sted kan være, især hvis du er tilbøjelig til misfarvning efter acne. Hydroquinon, salicylsyre og retinol kan også anbefales. Kemiske peeling kan også rydde nogle acne ar og fungere bedst på mørke pletter. Hvis dine pletter er flade og røde, kan en til to sessioner af en rødhedsreducerende laser som VBeam eller IPL hjælpe.

Når det er solrelateret ...Hvorfor det sker UV stråler producerer overskydende melanin, som er deponeret i huden. Disse pletter, som normalt er lyse til mørkebrune og forekommer i ansigt, bryst og hænder, kan gøre huden til at se meget ældre ud end det egentlig er.

Hvordan slippe af med det: Den bedste måde at behandle solrelateret misfarvning på er med retinoid og IPL eller en fraktioneret laser resurfacing behandling. IPL virker ved at sende en stråle af lys gennem huden, der søger melanin. Da lyset absorberes af pigmentet, opbryder det pigmentet, så det er mindre synligt på huden, og en række behandlinger er nødvendig for at gøre en forskel. Lasere leverer en stråle af fraktioneret energi til huden for at fremkalde et sårhelende respons og korrekt hyperpigmentering.

Når det er hormonalt ...Hvorfor det sker Graviditet, prævention og overgangsalderen kan alle medføre en stigning i melaninproduktionen. Faktisk er en grund til, at hyperpigmentering er en stigning, fordi mere prævention er foreskrevet end nogensinde før. Mange læger korrelerer stigningen i hyperpigmentering til ting som prævention og hormonudskiftningsterapi på grund af pludselige skift i hormonniveauer. Stigningen i hormoner kombineret med solens eksponering får huden til at mørke i farve fra lys til medium brun.

Hvordan slippe af med det: Ofte betegnet melasma, hydroquinon og retin-a ordineres ofte af læger til behandling af hyperpigmentering. Andre behandlinger, der er effektive, omfatter salicylsyre, mælke- eller glykolskræller og IPL, samt anvendelse af vitamin C-produkter som Ole Henriksen Truth Serum Vitamin C Collagen Booster ($ 128), hjemme.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære