loader
bg-category
6 Ikke-skønhedsvaner, der gør din følsomme hud værre

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Du følger reglerne for at tage sig af følsom hud: Brug en mild rensemiddel, en duftfri fugtighedscreme og begrænse lagdelingen for mange produkter på dit ansigt. Men hvis din hud stadig ofte føles som om den er i panikstilstand oftere end ikke, kan det være på tide at kigge på nogle andre faktorer, der kan forværre det. Vi tappede ledende hudplejeeksperter for at afsløre daglige vaner, som kunne forværre din allerede følsomme hud.

Tager lange brusere"Varmt vand tørrer meget på huden," siger berømtheder estetiker Nerida Joy. "Sensitive hud bør ikke udsættes for varmt vand i lang tid overhovedet. Desuden kan klor i brusebadet også forværre huden og føje til følsomheden. "

Ikke nok søvnEn god nats søvn kan betyde forskellen mellem god hud og irriteret hud, siger New York dermatolog Jody Levine, MD. "Når du er søvnberøvet, gør din krop mere af stresshormon cortisol. Forhøjede niveauer af kortisol kan føre til øget betændelse i kroppen, hvilket gør din huds kvalitet skadelig. "Nylig offentliggjort i tidsskriftet Klinikker i dermatologi viste, at "dårlig søvn kan føre til øget stresshormoner i kroppen, der øger sværhedsgraden af ​​inflammatoriske hudsygdomme som acne eller psoriasis."

Desuden, mens du sover, er din krops hydratisering genbalanceret. "Hud er i stand til at genvinde fugt under søvn," forklarer Dr. Levine. "Ikke nok søvn resulterer i dårlig vandbalance, hvilket resulterer i tørhed og følsomhed."

Brug af visse metaller eller læderEn hudfølsomhed, der hedder kontaktdermatitis, opstår, når huden udsættes for visse typer materialer. "Smykker metaller og dufte top listen over stoffer, der mest sandsynligt vil forårsage hududslæt," siger Dr. Levine. "Alvorlige hudreaktioner på smykker er normalt forårsaget af nikkel indeholdt i metal." Nogle mennesker oplever også hudreaktioner fra kemikalier, der anvendes i læderfarvningen. Disse typer af hudfølsomheder forsvinder normalt, når den krænkende ingrediens er fjernet fra kontakt med huden. "En patch test udført af en hudlæge kan hjælpe med at vise, om der er en reaktion på almindelige allergener," tilføjer Dr. Levine.

Stress"De hormoner, der er påvirket af stress, kan få din hud til at bremse cellefornyelsesprocessen, og hvis det fortsætter i lang tid, vil din hud ikke vedligeholde og reparere barrieren så hurtigt som det burde", siger New Orleans æstetiker Mandy Epley . Dem med følsom hud har allerede en svækket hudbarriere, og yderligere skade øger følsomheden.

Spiseforarbejdede CarbsForarbejdede bagværk (såsom muffins og donuts) er dårligt på så mange niveauer på grund af deres høje sukkerindhold og konserveringer for længere holdbarhed. "Sukker øger betændelse i huden, som kan forværre acne og rosacea," siger Chevy Chase, MD, dermatologen Elizabeth Tanzi, MD.

En anden hud-saboterende synder? Bagels. "Bagels har et massivt højt glykæmisk indeks, hvilket øger fornærmelse, der fører til øget inflammation i kroppen, herunder huden", forklarer Dr. Tanzi.

VejretÆndringer i vejret kan også påvirke din hud, især når det er koldere. Om vinteren kan den koldere luft kombineret med centralvarme (og flytte mellem de to) få huden til at blive dehydreret og mere følsom, hvilket fører til tæthed, ømhed og ubehag. For at bekæmpe de skadelige virkninger af tør luft anbefaler Epley at bruge en befugter i de koldere årstider.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære