loader
bg-category
Hvorfor tænder skift ... Og hvordan man forhindrer det

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Som tænder skifter ud af justering, som kan ske af en række grunde, kan de give plads til et smil, der har set tidstesten. Ifølge Powell, OH, kosmetisk tandlæge Neal Patel, DDS, kan selv de sundeste patienter opleve tænder, som lidt skifter og drev.

Hvorfor tænder skift

Vores tænder skifter med alderen på grund af manglende knoglestyrke. "Tænderne er ikke så stærke som de var yngre," siger New York kosmetisk tandlæge Irwin Smigel, DDS. Selvom du havde tandbøjler som teenager, kan der udvikles tilstande, der påvirker tarmkirtlen, hvilket tvinger skifte til at forekomme. Hvis du er genetisk velsignet med naturligt lige tænder, og du aldrig har brug for ortodonti, er det stadig muligt for dine tænder at skifte. Når knoglen, der holder tænderne på plads, går tabt, eller der opstår mellemrum fra manglende tænder, bevæger tænderne ind i de tomme rum. "Benet kan også krympe, hvilket får tænderne til at blive løs og drev," siger Dr. Smigel. Tilsæt i år med påfyldninger og kroner, kombineret med de gentagne bevægelser, der er lavet af at tygge og klemme ned på tænderne, og skift er uundgåeligt. "En anden årsag til forskydning er tyggesygdom," siger Dr. Patel. "Selvom det ikke er normalt smertefuldt, kan det tvinge tænderne til at blive skævt og roteret, fordi tyggegummien trækker sig væk fra tanden."

Sådan forhindrer du det

Hvis du har beholdere, skal du bære dem. "Selvom du aldrig har haft bøjler eller ikke har haft dem i lang tid, så spørg din tandlæge om at passe dig til en beholder for at holde dine tænder i skift," siger Mt. Pleasant, SC, kosmetisk tandlæge Nicole Dahlkemper, DMD. Regelmæssige rengøringer er den mest effektive måde at forebygge knogletab på. Manglende tænder, som alder smilet tifoldigt, medfører også, at dine andre tænder skifter, så det er vigtigt at genoprette dem. "Hvis en tand udvindes, skal den udskiftes med et implantat eller en bro, fordi naturen ophæver et vakuum og endda sunde tænder vil bevæge sig for at udfylde rummet", siger Dr. Smigel.

Relaterede indlæg:Er dine tænder bevæger sig?Multitasking Smile Perfecters5 ting der aldrer dit smilEt perfekt asymmetrisk smil

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære