loader
bg-category
Er allergivenlige produkter virkelig sikrere?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Hvad betyder hypoallergenic i hudpleje?

Tip: det er ikke sikrere.

….

Jeg giver dig et øjeblik at fordøje det.

Jeg ved, det er et chok. Hvis du har rosacea, eksem eller bare følsom hud, der smider en tantrum hver gang du prøver noget nyt, skyller du sandsynligvis butikkerne for sikre produkter, der ikke forårsager en anden flareup.

Hypoallergene produkter lover dig bare det. Men de kan ikke levere deres løfter. Sandheden er, det er umuligt at formulere et produkt, der ikke vil forårsage en negativ reaktion på nogen.

Du kan bruge de mildeste ingredienser derude, og stadig vil nogen reagere dårligt på dem. Der er folk derude, der er allergiske overfor vand, og det er ret svært at finde noget mere blidt og naturligt end det!

Så hvad betyder hypoallergen?

Ikke noget. Nada. Niente.

Det er rigtigt, der er ingen standard definition af udtrykket hypoallergenic. Ingen agentur, statslige eller på anden måde, at politikkerne er brug for. Ingen regler for at bestemme hvilke produkter der kan mærkes hypoallergen eller ej.

Ved du hvad det betyder?

Enhver kan sætte ordet hypoallergenisk på et produkt. Nogen kunne skabe en ubehagelig ting, der er fyldt med mynte, natriumlaurylsulfat og duft (de værste irritanter i hudplejeprodukter), og mærker det stadig som allergivenligt. Er det ikke en vittighed?

P. S. Ordet hypoallergenic blev dannet af annoncører. Det siger det hele, ikke?

Ordet hypoallergenic er blot et markedsføringsværktøj. Udtrykket er IKKE reguleret på nogen måde. Klik på Tweet

Men vent! Må ikke mærker teste hypoallergeniske krav?

Nogle mærker (de mere alvorlige) gør. Men du kan ikke tage dem alvorligt.

Her er aftalen: uden en klar definition af udtrykket hypoallergen og strenge standarder for at imødekomme det, hver virksomhed kan udtænke sin egen test. Nogle kan teste et nyt produkt for irritationer på 20 personer. Et andet firma på 200 personer.

Hvis en af ​​dem har en negativ reaktion, kan mærket tilpasse formlen. Hvis ingen er skadet, vil de sælge den som allergivenlig.

Men uanset hvor mange mennesker de tester det på (og jo flere jo bedre) er der stadig ingen garanti for, at produktet ikke vil forårsage en negativ reaktion på en anden. Vi er alle forskellige, og vi reagerer alle forskelligt på det samme stof.

Igen tage vand. Du kunne teste det på en million mennesker, og ingen ville have en allergisk reaktion. Så få mennesker er allergiske over for det, chancerne er, at du ikke finder en i testgruppen.

Men hvad hvis du er allergifremkaldende over for det, og fordi du læser hypoallergenic på etiketten, sætter du det på din hud uden først at kontrollere ingredienslisten? Det bliver grimt.

Så hvordan kan du vælge produkter, der ikke irriterer din hud?

Der er flere ting, du kan gøre for at beskytte dig selv:

1. Kontroller ingredienserne

Jeg ved, de ingredienslister er lange og kedelige, og de fleste navne deraf giver ingen mening. Men, hvis du ved, at du ikke kan tåle eller have en allergi over for noget, skal du kontrollere ingredienserne for at sikre, at det produkt du planlægger at købe er fri for det er den eneste måde at forblive sikker på.

Relaterede: Sådan læses en kosmetisk ingrediensliste

2 Gå minimal

Hvis din hud er særlig følsom, skal du vælge produkter med meget korte ingredienslister. Jo mindre ting er der, desto mindre sandsynligt er det at skabe problemer.

3. Lav en patch test

Selv hvis du fulgte alle de ovennævnte tip, skal du stadig lave en patch test. Hvorfor? Fordi du måske ikke ved, at du er allergisk over for noget endnu. Eller måske har du ikke genkendt navnet på etiketten (nogle ingredienser kan have op til 5 eller 6 navne, og de er alle komplicerede og svært at huske selvfølgelig). Eller måske kan du tolerere en ingrediens i små doser, men denne lotion har en stor mængde af det og vil udløse en irritation. Du vil ikke ende med en rød kløende udslæt over hele dit ansigt, gør du? Gør patch testen.

Relaterede: Sådan laver du en patch test

Bundlinjen

Hypoallergen betyder ingenting. Hvis du vil være sikker på, at et produkt ikke irriterer din hud, skal du kontrollere etiketten for indholdsstoffer, du ved, din hud hader. Og gør altid en patch test!

P. S. Hypoallergen er ikke det eneste uregulerede udtryk i hudpleje. For en liste over vildledende markedsføringsvilkår, der ikke betyder noget, skal du klikke på billedet herunder og downloade "Vildledende Hudplejekrav Cheatsheet":

Flere vildledende krav!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev for at modtage "Vildledende kosmetiske krav Cheatsheet" og find ud af flere måder, hvor skønhedsprodukter gør dig til at købe deres produkter.

Succes! Tjek din e-mail for at bekræfte dit abonnement, så jeg kan sende dig din gratis kopi af "3 Vildledende Kosmetiske Påstande."

Vidste du hvad allergivenligt betyder, og hvordan har du det? Del dine tanker i kommentarerne nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære