loader
bg-category
Duft i kosmetik: Hvorfor er det dårlige nyheder til din hud

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Jeg har en underlig hudpleje regel: Hvis det lugter godt, lægger jeg mig ikke på mit ansigt.

Ja, ja, jeg er en perfumista. Jeg elsker mig selv nogle Chanel N.5. Men det betyder ikke, at jeg vil bade i parfume. Jeg kan være ok med et par spritzer på mine håndled, men på mit ansigt? Ingen måde.

Ting er, duft er dårlige nyheder til din hud. Her er hvorfor:

Hvad Heck er en duft?

Den lille ting, der får dig til at lugte åh-så-god.

Men du kender lovgivere. De skal altid komplicere ting. De, der laver reglerne i skønhedsverdenen, gav duft to betydninger:

  1. En duft, lavet af en blanding af æteriske olier og aromaforbindelser, fikseringsmidler og opløsningsmidler, som du har på din krop for at gøre det lugt godt.
  2. En duft tilsættes et skønhedsprodukt for at neutralisere de ubehagelige lugtstoffer af dets ingredienser (ja, kemikalier lugter også).

Hvorfor er hudplejeprodukter duftende?

At få dig til at købe dem.

Fordi, den flaske Skinceuticals CE Ferulic kan gøre underværker for din hud, men dens funky lugt vil sende dig på udkig efter en dupe hurtigere end du kan sige "Jeg gør" (hvis prisen ikke har gjort det allerede, det er).

Ingen vil bruge noget, der stinker. Det er derfor, at selv mennesker, der får hudpleje, som derm Marko Lens, grundlægger af Zelens, sniger sig i den mindste mængde duft i deres produkter for at maskere stinken af ​​deres ingredienser.

Der er også en sneakier grund.

Duftstoffer trækker på dine hjertestreng. Når du lugter det Bath & Body Works Apple Pie Body Wash, tænker du straks på din grannies lækre hjemmelavede æbletærte. Og i din kurv kører vasken.

Den rigtige duft kan også få dig til at slappe af. Eller forfrisk dig. Eller sæt dig i et munter humør.

En duftende creme er mere end en creme. Det er en oplevelse.

Hvis det lugter godt, skal du ikke lægge det på din hud. Det kan irritere det. Klik på Tweet

Hvorfor du bør undgå duft hudpleje produkter

Det er også en oplevelse, din hud - især hvis den er følsom eller lider af eksem og psoriasis - vil hellere undgå.

Duft er en af ​​de mest irriterende og allergifremkaldende ingredienser i dine lotioner og potioner.Det kan udløse:

  • allergi
  • astma
  • eksem
  • hovedpine
  • nældefeber
  • irritationer
  • kvalme
  • psoriasis

Det er ligegyldigt, om duften er naturlig. Alle dufte er lavet af bogstaveligt talt hundredvis af stoffer. Selv æteriske olier. Lavendel eller rose er lavet af hundredvis af stoffer også, nogle af dem gode og andre, ikke så gode (tænk bare på toksinerne planter frigivelse for at beskytte sig mod rovdyr).

Men er ikke duft reguleret?

Ja og nej. Fragrance formler betragtes som handelshemmeligheder, så mærkerne behøver ikke at oplyse, hvad der er derinde. Ellers ville alle kunne nøjagtigt replikere Chanel n.5 og sælge det ved at afvise priser. Derfor finder du kun "Parfume" på ingrediensetiketten.

Men her i Europa, mærker er nødt til at afsløre kendte allergener. Ligesom linalool. Derfor finder du det altid i enderne af etiketter. Det er ikke der for at fugtige din hud eller kæmpe med dine rynker. Det er en del af cremen duft. Den ubehagelige, der kan give dig et udslæt.

BTW, duftfri lugt også

Jeg tror ikke, jeg nogensinde har stødt på en lugtfri creme. Som du allerede ved, har hver ingrediens sin egen duft, så din næse er nødt til at opdage et par duftstoffer.

Så hvordan kan mærker komme væk med mærkning deres cremer "duftfri" eller "unscented"?

Nå, husk den anden definition af duft: noget, der blev tilsat for at maskere lugten af ​​ingredienserne? Godt, Hvis du ikke tilføjer en kunstig duft, kan du mærke dine produkter "duftfri".

Hvis du har følsom hud, hold dig bare til dem.

Det er en anden grund til, at jeg elsker Paula's Choice. Produkterne er duftfrie, men har ikke en dårlig lugt. Plus, de arbejder.

Bundlinjen

Duft er irriterende som helvede. For kærlighed til din hud, undgå det som pesten.

Bruger du hudpleje, der lugter godt?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer