loader
bg-category
Denne fælles akne medicin næsten gjort en kvinde gå blind

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Det er ikke ualmindeligt, at folk vender sig til oral medicin i håb om at rydde op i hudfejl, men det er ualmindeligt for de samme medikamenter at forårsage så alvorlige bivirkninger, at folk risikerer blindhed. Desværre er det præcis, hvad der skete med en kvinde, Emma O'Mahoney fra Indiana, da hun begyndte at tage medicin for at mindske acne.

Du kan også lide: Kvinde blev blindet under rutinemæssig tandbesøg

"Lang historie kort sidste år havde jeg en reaktion på nogle medikamenter, der forårsagede spinalvæske at opbygge i min hjerne, hævelse af min optiske nerve, hvilket får mig til at miste meget af mit syn", skrev O'Mahoney på et indlæg, der blev uploadet til hendes Instagram-konto. "Da jeg blev optaget på hospitalet, fortalte de mig, at jeg var en dagsløs måde at være helt blind."

For dem der ikke kender mine øjne, er det her. 🙈🙈🙈 Denne gang sidste år mistede jeg en god del af mit syn. Grunden til at jeg besluttede at endelig fortælle min "historie" på sociale medier er bc Jeg ved, at der er mange ubesvarede spørgsmål, og hvis du ser mig gå rundt i byen med en stok, vil jeg ikke have dig til at freak out. Lang historie kort sidste år havde jeg en reaktion på nogle medikamenter, der forårsagede spinalvæske at bygge op i min hjerne, hævelse af min optiske nerve, hvilket får mig til at miste meget af mit syn. Da jeg blev optaget på hospitalet, fortalte de mig, at jeg var en dag, hvor jeg var helt blind. Takket være Riley's oftalmologi, neurologi og neurokirurgiske hold kunne jeg få et godt syn på det sidste år ved hjælp af kirurgi og tung medicin. Så hvad kan jeg se? Jeg har en mangel på perifere syn, dejlige blinde pletter, der kan lide at danse omkring mine øjne, jeg er blind i den nederste halvdel af mit venstre øje, alle lige linjer er bølgete, og jeg har natblindhed. Selv om min vision er lidt sød, er jeg så taknemmelig for, hvad jeg har. Jeg afslutter mit seniorår online ved hjælp af teknologi fra Voc. Afvænning. i løbet af sommeren og vil deltage i college for teater med vægt på social retfærdighed i efteråret 2018. Jeg sender ikke dette til folk for at være ked af mig, bc guys, jeg er rigtig god. Jeg ville bare give en ærlig opdatering i mit liv, noget jeg altid har forsømt at gøre på sociale medier. Så det er alt!

Et indlæg delt af Emma O'Mahoney 🍯 (@emmamyhoney) på

O'Mahoney-hvem var kun 15 år gammel på det tidspunkt, hun begyndte at tage akne medicin, doxycycline sagde hun symptomer startede ikke før to år efter at have begyndt recepten, Lokke rapporter. "Det første tegn var noget forkert, var min ryg," forklarede hun. "Jeg havde alvorlig smerte, som forhindrede mig i at gøre noget i omkring to og en halv uge."

Til sidst begyndte O'Mahoney's vision at sløre og promted hende til hovedet på hospitalet og gennemgå flere test, inden han endelig blev diagnosticeret med intrakranial hypertension - en potentiel bivirkning doxycyclin.

Jeg har cystisk acne, men jeg vil prøve at lide mig selv alligevel. • For dem, der ikke har set mig gennem puberteten, har mit kamp mod acne været længe og smertefuldt. Jeg startede Proaktiv, da jeg var tolv, og medicin, da jeg var fjorten. Sommer efter Juniorår begyndte jeg endelig at opleve klar hud for første gang i år. Derefter fik medicinen, der gav mig min drømmeskind, mig til at tabe en god del af mit syn og forhindrede mig i at gå i gang med min seniorklasse. Siden da har akne vendt tilbage, værre og mere smertefuldt end nogensinde. Jeg har prøvet hvad der virker som alle naturlige midler under solen, og intet virker. Så jeg skal prøve noget nyt, jeg vil forsøge at lide mig selv og undlade min hud for hvad den er. Selvfølgelig vil jeg fortsætte med at søge efter måder at behandle min hud på, men jeg vil stoppe med at se i spejlet og hate mig selv for noget, jeg ikke kan kontrollere. Min hud gør det bedste, det kan i øjeblikket, og for lige nu skal det være godt nok. Så her er jeg, ingen makeup, acne og glad :)

Et indlæg delt af Emma O'Mahoney 🍯 (@emmamyhoney) på

"Doxycyclin er et antibiotikum, der bruges til at behandle en række bakterielle infektioner og bruges almindeligt til behandling af acne," forklarer New York dermatolog Jody Levine, MD. "[Denne bivirkning] skyldes et øget cerebrospinalvæsketryk, og det forstås ikke, hvorfor [doxycyklin] kan forårsage dette." Ifølge Dr. Levine kan isotretinoin-mere almindeligt kendt som Accutane-kan også forårsage denne bivirkning, selv om det er også meget sjældent for denne medicin.

Heldigvis siger O'Mahoney, at hun var i stand til at genvinde det meste af sit syn takket være kirurgiske procedurer og "tung medicin". "Så hvad kan jeg se?" Hun fortsatte på sit Instagram-indlæg. "Jeg har mangel på perifere syn, dejlige blinde pletter, der kan lide at danse omkring mine øjne, jeg er blind i den nederste halvdel af mit venstre øje, alle lige linjer er bølgete, og jeg har nattblindhed."

Fordi det store flertal af doxycyclinbrugere ikke får bivirkninger, siger Dr. Levine, at dette antibiotikum generelt er meget sikkert. Patienter bør dog være opmærksomme på, at hvis de har hovedpine, der varer mere end en dag, bør de stoppe medikamentet og advare deres læge. Normalt har hovedpine ikke noget at gøre med medicinen; Det er dog altid vigtigt at være forsigtige, når man tager nogen medicin.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer