loader
bg-category
Er blanding hudplejemidler farligt?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Kan din daglige skønhedsrutine sætte din hud i fare? Find ud af hvilke ingredienser du aldrig bør kombinere for at undgå problemer på vejen.

Hver hudlæge og hudplejepersonale har deres egen mening når det gælder at kombinere ingredienser. Nogle læger siger stærke ingredienser bør aldrig blandes sammen og bør kun bruges alene, mens andre er uenige og siger, at det er sikkert at bruge dem sammen, så længe de anvendes på forskellige tidspunkter af dagen. Før du lægger produktet på toppen af ​​produktet, skal du søge råd fra din hudlæge eller plastikkirurg for at mindske risikoen for irritation.

Bland ikke C-vitamin med:

1. Alphahydroxysyrer (AHA'er): Overbelastning af din hud med for mange syrebaserede ingredienser (både C-vitamin og AHA er syrebaserede) øger dine chancer for rødme, peeling og irritation. "Nogle AHA'er kommer endda med instruktioner til at vaske det af efter en vis tid, så huden kan rumme og tolerere det," siger Miami dermatolog Loretta Ciraldo, MD.

2. Kobberpeptider: Kobberpeptider hjælper til at fremme elastin og kollagendannelse, hvilket gør det nødvendigt for sårheling. Men når de bruges med C-vitamin, afbrydes effekten af ​​hver, hvilket gør fordelene uanvendelige.

3. Retinol: Mange eksperter vil sige, at superstyrkekoncentrationer af C-vitamin og retinol ikke bør påføres huden sammen eller kun med ekstrem forsigtighed, da begge er meget kraftige og kan forårsage, at huden bliver tør. Der er dog nogle aktuelle produkter, der indeholder begge ingredienser, men chancerne er, at de indeholder lave koncentrationer af hver, hvilket gør dem sikre at bruge.

Bland ikke retinol med ...

1. Benzoylperoxid: Retinol og benzoylperoxid kan afværge acne og forhindre dannelsen af ​​nye pletter, men når de anvendes samtidigt, kan de modvirke hinandens fordele. "Begge er tørre, eksfolierende, peeling agenter, og når de blandes sammen, kan de forårsage overdreven skrælning, uønsket pigment, varig rødme og endda blærer og ardannelse," forklarer Seattle dermatolog Jennifer Reichel, MD.

2. AHA'er: Både retinol og AHA kan hjælpe med at generere nyt collagen, men pas på, når du bruger dem sammen. "Det er okay at bruge begge så længe du ikke er for følsom over for kombinationen," siger Dr. Ciraldo. "De fleste kvinder med følsom hud skal udskifte, anvende AHA om morgenen og retinol om natten i de første par uger, så en tolerance kan bygges." Hvis du bruger enten retinoid eller AHA, er det vigtigt at bruge en daglig solcreme, da begge forårsager UV følsomhed.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer