loader
bg-category
Er Elastin den Manglende Link til Ageless Skin?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Du ved om kollagen, og du har læst om hyaluronsyre, men er du hurtigere på elastin? Dette naturligt forekommende protein er ansvarlig for hud, der snapper tilbage som et gummibånd, som vi alle vil have, når vi bliver ældre. Der har været lidt vægt på elastin, men det er ved at ændre sig, da ny forskning tyder på, at det kan være den manglende link til ageless hud.

Hvad er elastin?Et protein omfattende peptider og aminosyrer fremstillet af fibroblaster (den mest almindelige type celle, der findes i bindevævet), elastin lever i det dybeste lag af hud (dermis) og giver huden sin evne til at strække og rekylere. "Når du trækker på din hud, og den smutter tilbage på plads, er det elastin der gør det muligt at handle på den måde", siger Seattle dermatolog Peter Jenkin, MD. Over tid mister huden sin evne til at genvinde sin form.

Elastin er nogle gange til stede i hudplejeprodukter, men det er vigtigt at bemærke, at det er væsentligt forskelligt fra det, der ligger i huden selv. De fleste eksperter føler, at elastin som ingrediens i produkter ikke trænger ind i huden forbi beskyttelseslaget for at gøre forskel på et cellulært niveau.

Adressering Tapt ElastinDet er kendt, at du med alder taber evnen til at producere elastin (der er også en genetisk komponent til det), men kan det vendes? "Hvis man kigger på gammel hud, er det naturligvis rynket, saggy og løs-det er et tegn på, at det mangler kollagen," siger Boca Raton, FL, oculoplastic kirurg Steven Fagien, MD. "Et tab af elastin i huden er som et gammelt lædersæde, der er blevet sat i mange år. På et tidspunkt var læderet stramt, klumpet og dæmpet, men med tiden spænder det, tynder og bliver krøllet. Det samme fænomen sker med huden. Vi taber stoffet i huden, plus hvad der er mellem lagene af elastin. "Dr. Fagien tilføjer, at selvom lasere bruges til at behandle aldrende hud og rynker, kan kvaliteten af ​​huden og dens pliability kun forbedres lidt, fordi kollagen, ikke elastin, bliver taget op.

Forbindelsen til kollagenVægten i hudpleje og anti-aging har fokuseret mere på collagen og mindre på elastin. "Det har altid været kollagen, collagen, kollagen. Mens lasere, fyldstoffer og nogle andre behandlinger producerer kollagen, når man ser på din hud efter disse behandlinger, ser den bedre ud, men der mangler stadig noget: den elastiske kvalitet. Vi ved, at elastin er vigtigt, og at kollagen alene ikke nødvendigvis gør huden yngre eller mere elastisk, "siger Dr. Fagien. "Kollagen er en vigtig bestanddel af sund hud og sund helbredelse, men vi har lært fra mange års indsprøjtning af kollagen, at vi ikke udskiftede nogen, der var gået tabt. Hud så godt ud, men høste ikke nogen langsigtede fordele. "New York dermatolog Doris Day, MD, siger," Kollagen og elastin går hånd i hånd for at understøtte hudens funktion. Elastin tillader huden at være elastisk, bøjelig og fast, og kollagen gør det plump. Hvis du ikke har en eller nok af en, kan den anden ikke fungere og understøtte huden korrekt. "

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære