loader
bg-category
Hvorfor dine hænder er aldrende og hvordan man løser dem

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Vi bruger så meget tid på at forhindre og slette rynkerne på vores ansigter, som vi plejer at forsømme andre dele af vores krop. Især vores hænder, som kan forældre os lige så meget som vores ansigter kan. Derfor er det tid til at begynde at vise dem en lille TLC.

"Hænder er mest udsatte og mest uberørte for dele af vores krop og begynder at vise tegn på aldring meget tidligere end ansigtet," siger Orlando, FL, dermatolog Kathleen Judge, MD.

Der er tre hovedfaktorer, der kan gøre dine hænder alderen hurtigere. Den første er solskader. "Det kan for tidligt alder vores hænder ved at forårsage rynker, ujævn pigmentering og atrofi eller udtynding af huden", siger Livingston, NJ, dermatolog Chris W. Sciales, MD.

For det andet spiller genetik også en rolle i aldring af dine hænder, da alder pletter og fregner er arvelige. Endelig kan de medikamenter du bruger også påvirke dine hænder. "Bivirkninger kan omfatte øget lysfølsomhed og atrofi eller udtynding af huden - hvilket forårsager for tidlig aldring af hænderne," siger Dr. Sciales.

Heldigvis er der måder at forhindre aldring på dine hænder. "Jo hurtigere du begynder at tage vare på og beskytte dine hænder, jo længere vil de holde deres ungdommelige udseende," siger Dr. Judge. "Det er meget vigtigt at bruge solbeskyttelse på dine hænder og holde dem hydreret med fugtkrem eller lotion."

Hvis du begynder at lægge mærke til ældning på dine hænder, er der en række måder at vende på. Du kan reparere solskader og reducere udseendet af alderspletter med regelmæssig brug af retinoider og højstyrke retinoler. Brug af produkter med alfa-hydroxysyrer (AHA'er) kan hjælpe med at forbedre hudtonen og tekstur. Du kan også gøre kemiske peeling på dine hænder for at forbedre hudtekstur, reducere pigmentering og endda øge kollagenproduktionen.

Derudover er der mere aggressive behandlinger for dem, der har brug for dem. "Laser hud resurfacing er en god mulighed for at opnå ønskede effekter," siger Dr. Dommer. "Alderpletter og grov tekstur kan behandles med Intense Pulsed Light (IPL). En anden mulighed er injicerbare og fyldstoffer som Juvederm, Restylane og Belotero. "De kan plumpe hænderne og få dem til at se mindre benede ud," siger Dr. Sciales.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer