loader
bg-category
Hvorfor du bør prøve dash diæt

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Oprindeligt udgivet 1/28/15; Opdateret: 6/25/2015

Med et navn der lyder som om det kan indebære noget sprint (bekymre dig ikke, det gør det ikke) eller måske endda en Kardashian-relateret konnotation, begynder off-the-radar DASH Diet at bringe en masse buzz. For nylig hedder den "bedste diæt" for det femte år i træk ved US News & World Report, den sunde spiseplan slog stolt ud en masse andre big-name diets. "Det ligner Middelhavet kost og er rig på antioxidanter, sunde fedtstoffer og anti-inflammatorisk type fødevarer, der fremmer sund vægt og hud," siger kendte nutritionist Paula Simpson. Men chancerne er, du ved ikke engang om det. Her er en hurtig oversigt over alle dens fordele - herunder skal-know skønhed dem - og nem spisning tips til at tage det på:

Det er bevistOprindeligt udviklet af U.S. National Institutes of Health for at sænke blodtrykket uden medicin, har DASH Diet også vist sig at reducere risikoen for mange sygdomme, herunder visse former for kræft, slagtilfælde, hjertesygdomme, nyresten og diabetes. Mens dette er alle gode nyheder, er det også en vinder i vægttabskriget, da det kan prale af at have evnen til at genstarte metabolisme.

Det er ret nemtDietten er ikke bare en masse tilfældige tips og madtricks, der virker rundt i uklarhed. I stedet har DASHs førende udøver og New York Times bestselling forfatter, Marla Heller, MS, RD, en række bøger (den seneste udgivelse er DASH Diet: Younger You), der giver nemme at følge måltidsplaner, opskrifter og tips til at tage på kost og tabe sig i processen. Nedenfor beskriver Heller fem næringsstrategier, hun anbefaler følgende:

1. Spis en plantefokuseret kost. Videnskaben har bevist, at folk, der følger en plantefokuseret spisestil, lever længere og har færre rynker og mere attraktiv hud. Plus, de er også mere beskyttet mod sygdomme som kræft og hjertesygdomme. Så hvordan gør du det? Til at begynde med anbefaler Heller at spise frugt og grøntsager, fuldkorn, bønner, nødder og frø, og på DASH kan du også have fedtfattige og ikke-fede mejeriprodukter, hjertesund fisk, fjerkræ og æg.

Opdateret: 6/25/2015En anden mad, du kan føje til listen? Magert svinekød. Ifølge ny forskning offentliggjort af Den amerikanske Journal of Clinical Nutrition, herunder dette protein i DASH spiseplanen viste sig at sænke blodtrykket. En tre-ounce servering pakker en sund dosis næringsstoffer som niacin, vitamin B6 og kalium.

2. Fokus på flavonoider. En grund plante fødevarer er så magtfulde, at de er chock-fulde af beskyttende kemikalier herunder flavonoider, som giver dem deres farve. Flavonoider arbejder som antioxidanter for at bekæmpe frie radikaler, og Heller tilføjer også, at de har vist sig at hjælpe med at forlænge telomerer, de segmenter af DNA, som beskytter kromosomer.

3. Populere din kost med probiotika og præbiotika. Disse stoffer hjælper med at opretholde en sund, stabil "mikrobiota" i systemet - det normale forhold mellem gode bakterier og dårligt - for at holde dit fordøjelsessystem fungerer godt. På DASH anbefaler Heller at tilsætte gærede fødevarer som yoghurt og fibrøse fødevarer som bønner, nødder, frugt og grøntsager til din kost.

4. Undgå at beskadige sukkerarter. Raffineret sukker er overalt i forarbejdede fødevarer, og det gør os alle gamle før vores tid, ind og ud.

5. Brand stor mad og stor pharma. Heller siger, at de forarbejdede fødevarer mange af os spiser og nogle af de stoffer, vi har fået ordineret, aldrer os. DASH fremmer hoppe over disse varer lavet med syntetiske kemikalier, tilsætningsstoffer, ekstra sukkerarter, raffinerede korn, fedtstoffer og meget mere.

Det er usædvanligt helbredtBedst af alt er DASH ikke en svag kost. "Det giver en afbalanceret og sund tilgang til at spise," forklarer Simpson. "Det fokuserer på at kontrollere natriumindtag, som omdirigerer folk til at fokusere på uforarbejdede fødevarer, der er naturligt høje i kalium-, fiber- og plantebaserede proteiner (frugt, grøntsager og fedtfattig mejeri, fisk og skaldyr, fjerkræ, bønner, frø og nødder). Den indeholder mindre salt og natrium, slik, tilsatte sukkerarter, fedtstoffer og rødt kød, der har negativ indflydelse på det generelle helbred og tilbyder mere i næringsstoffer til at understøtte sund aldring. "

BONUS: Det har skønhed fordele!Heller står ved denne ene. Fordi videnskaben har bevist, at folk, der følger en plantefokuseret spisestil, lever længere og har færre rynker og mere attraktiv hud, er DASH et slam-dunk i den bedre hudafdeling. Plus, det er stort på antioxidanter og ikke så stort på sukkerarter, så det hjælper også i anti-aging arenaen også.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer