loader
bg-category
23andMe gav FDA-godkendelse til genetisk test på kræftrisiko

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Personlig genetik selskab 23andMe annoncerede i går, at det er modtaget den første nogensinde FDA autorisation til genetisk test for kræftrisiko.

Ifølge en udgivelse fra selskabet tillader tilladelsen "23andMe at give kunder uden recept receptoplysninger om tre genetiske varianter, der findes på BRCA1- og BRCA2-generne, der vides at være forbundet med højere risiko for bryst-, æggestok og prostatacancer."

De nye funktioner kommer ikke med en stigning i omkostningerne til kitets eksisterende pris på 199 USD.

Du kan også lide: Er din brystkræftrisiko gå op, hvis du farve dit hår?

"Det er en vigtig milepæl for 23andMe og for forbrugerne," siger Anne Wojcicki, adm. Direktør og medstifter, i en pressemeddelelse, at være det første og eneste direkte forbrugergenetikfirma for at modtage FDA-godkendelse til at teste for kræftrisiko uden recept. "Vi mener, at det er vigtigt for forbrugerne at have direkte og overkommelig adgang til denne potentielt livreddende information. Vi vil fortsætte med at bane vejen for større adgang til sundhedsinformation og fremme en mere forbrugerdrevet forebyggende tilgang til sundhedspleje. "

Testen vil rapportere om tre varianter i BRCA1- og BRCA2-generne, der er forbundet med en signifikant højere risiko for bryst- og ovariecancer hos kvinder såvel som brystkræft ved mænd ved at analysere DNA fra en selvopsamlet spytprøve. "Varianterne kan også være forbundet med en øget risiko for visse andre kræftformer. Disse varianter er mest udbredte i Ashkenazi jødiske afstamning og er blevet observeret til meget lavere priser i andre etniske grupper. Ca. 1 ud af 40 individer af Ashkenazi jødiske afstamning har en af ​​disse tre varianter. Kvinder med en af ​​disse varianter har en 45-85 procent chance for at udvikle brystkræft ved 70 år. "

FDA understregede, at forbrugere og sundhedspersonale bør "ikke bruge testresultaterne til at bestemme nogen behandlinger, herunder antihormonbehandlinger og profylaktisk fjernelse af brysterne eller æggestokkene."

"Denne test giver information til bestemte personer, der kan have øget risiko for bryst-, æggestok eller prostatacancer, og som måske ikke ellers får genetisk screening, og er et skridt fremad i tilgængeligheden af ​​DTC-genetiske tests. Men det har mange forsømmelser, "siger Donald St. Pierre, fungerende direktør for In Vitro Diagnostics Office og Radiological Health i FDA Center for Devices and Radiological Health. "Mens detekteringen af ​​en BRCA-mutation på denne test viser en øget risiko, bærer kun en lille procentdel af amerikanerne en af ​​disse tre mutationer, og de fleste BRCA-mutationer, der øger individets risiko, opdages ikke ved denne test. Testen bør ikke bruges som erstatning for at se din læge for kræftundersøgelser eller rådgivning om genetiske og livsstilsfaktorer, som kan øge eller mindske kræftrisikoen. "

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer