loader
bg-category
5 måder at slette solskader på

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Fra aktuelle behandlinger, der letter op til lasere, der ablater det øverste lag af huden, er der et utal af muligheder for at begrænse udseendet af solbeskadiget hud. Aktuelt er næsten altid den første anbefaling til at løse solskader og er ofte forbundet med mere aggressive behandlinger.

Hvis du har fregner og minimal solstråler, slet dem med Intense Pulsed Light (IPL): Selvom den mindst intense type solskader - de kan være mørke og store i mængderfregner har tendens til at overflade på huden lige så tidligt som barndommen. "Efter sommermånederne er der mange patienter, der forsøger at slippe af med deres pletter, og vi tilbyder dem Intense Pulsed Light (IPL) behandlinger. Efter min mening er det det bedste redskab til at slippe af med både rød og brun pigmentering, "siger Brooklyn, NY, dermatolog Tatiana Khrom, MD. "IPL er en af ​​mine favoritter, fordi det gør et godt stykke arbejde med normaliserende farve, så du kan virkelig få de lyse og mørkebrune pletter. Jo mere du gør dette, jo mere kollagen der dannes, så din hud ser sundere og glattere ud. IPL er en god behandling for en person, der ikke er klar til en fraktioneret laser endnu, "siger Delray Beach, FL, dermatolog Janet Allenby, MD.

Hvis du har alvorlige alder pletter, slet dem med hydroquinon eller kojinsyre og laser resurfacing: Sort i farve fra brun til næsten sort og i størrelse fra noget større end en freckle til så stor som en mønt, alder pletter (også kendt som leverpletter og solstråler) er et direkte resultat af overdreven sol eksponering, der har foranlediget en overproduktion af melanin. Når det er en isoleret brun plet, der ikke er for mørk, kan hydroquinon eller kojinsyre, der anvendes sammen med Retin-A, bidrage til at reducere misfarvning. "Det er de mere aggressive procedurer, som lasere, der virkelig arbejder for at genopfylde huden. Princippet er, at kroppen genkender et sår (skabt af laseren) og helbreder det med nyt kollagen og ny hud. Erbium og fraktioneret CO2-lasere fjerner det ydre lag af huden for at afsløre sund frisk hud som huden helbreder ", siger Lafayette, LA, plastikkirurg Darrell L. Henderson, MD.

Hvis du har hud, der er ujævn i tekstur, slet det med regelmæssig hjemmeskylning og kemiske peeling: "Solen suger livet lige ud af din hud," siger Dr. Henderson. "Når huden er beskadiget, ser den ældre ud end den skulle og mere læderagtig i tekstur. Det er ikke glat eller ungdommeligt, fordi der mangler sund kollagen og elastin, hvilket gør huden til at se ru, sløv og forvitret. "Almindelig eksfoliering med alfahydroxysyrer (AHA'er) som salicylsyre, mælkesyre og glykolsyre kan hjælpe dig se mest forbedring, når de bruges sammen med en retinoid med reseptstyrke for at glatte huden yderligere. "I de tilfælde, hvor huden er virkelig flettet ud, foreslår jeg en række kemiske peeling. Vi gør dem meget mere end i de forløbne år, fordi det vi har at tilbyde patienter i dag fungerer så godt for at forbedre hudens struktur, "siger Dr. Allenby. Kemiske peeling eksfolierer det øverste lag af huden og reparerer nogle af skaderne med bestemte ingredienser, nemlig syrer.

Hvis du har linjer og rynker, slet dem med fyldstoffer og injicerbare stoffer: Linjer og rynker, der er resultatet af en sammenbrud af kollagen og elastin fra solen, skal løses med fyldstoffer, der plomper dem op fra indersiden ud. For områder, der er ramt af ekstremt kollagenforløb, kan kollagenstimulerende fyldstoffer som Sculptra Aesthetic og Radiesse samt hyaluronsyrefyldstoffer som Juvéderm Voluma XC injiceres. "Solskader kan forårsage, at ansigtsegenskaber bliver fladt og mister deres definition. Injektion af disse områder med enten hyaluronsyrefyldstoffer eller kollagenstimulerende fyldstoffer genopretter en del af fylden til huden og kan fylde rynker. Men disse behandlinger eliminerer ikke eller reverserer solskader, men hellere bare skjuler det, "siger Dr. Henderson.

Hvis du har røde, ødelagte blodkar, slette dem med to til tre behandlinger af pulserende farve laser: Små og tynde blodkar kan nemt bryde fra alt som stress, graviditet, være for aggressiv på huden og endda solen. Men problemet kommer, når huden forsøger at reparere dem og ikke kan. Kumulativ solskader forhindrer hud i at regenerere disse beskadigede beholdere ordentligt og så rødmen dvæler. "Brutte fartøjer reagerer godt på vaskulære lasere eller IPL," siger Hunt Valley, MD, dermatolog Karen L. Beasley, MD. Laseren arbejder for at tage rødheden ud, fordi maskinens bølgelængde retter sig mod hæmoglobinet i blodet, hvilket er hvad der giver huden den rødme. "Skibet bryder næsten eller reabsorberes af kroppen over tid, og den ødelagte kapillær går væk", siger New York dermatolog Whitney Bowe, MD.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære