loader
bg-category
Ekspert Tips til en mere sikker Gel Manicure

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Fordelene ved gel manicure er store. Ekstra langvarig (de kan vare to uger eller mere) og chip-resistent neglelak er bare ikke muligt med din standard manicure. Men er fordelene ved en gel manicure det værd, eller kan de faktisk være skadelige i det lange løb? En ny undersøgelse fra New York University School of Medicine undersøgte for nylig negle svaghed, brølhed og udtynding, der skyldes gel manicure.

"Almindeligvis er manikyr, der efterlades i længere tid, ikke en god ide, fordi du ikke ser hvad der foregår under neglelaket", siger Dr. Chris Adigun, adjunkt i dermatologi ved New York University School of Medicine. "Som det er tilfældet med de fleste ting, er moderering nøglen når det kommer til gel manikyr," sagde hun. "Hvis du får dem regelmæssigt, skal du være opmærksom på de mulige konsekvenser og se en bestyrelsescertificeret hudlæge, hvis der opstår et vedvarende negleproblem."

Nailbrittleness forbundet med gel manicures kunne være forårsaget af enten kemikalier i gel polish eller af aceton soaks nødvendige for at fjerne poleret (da det tørrer til negle og irriterer den omgivende hud), ifølge undersøgelsens forfattere. Selv om de ikke er sikre på, hvilke attributter de skal påpege, er det også påpeget, at UV-lyset, der bruges til at hærde og forsegle gelpolen, er en risikofaktor for hudkræft og forårsager fotoskade, som kan påvirke fingers hud.

Bare rolig, hvis du får en lejlighedsvis gel manikyr her og der, har du ikke meget at bekymre dig om. Men hvis du regelmæssigt får gel manicure, følg disse tips for at sikre din sikkerhed:

  • Vær opmærksom på dine negle og lad dem genvinde og reparere. Overvej først at få gel manicure til lejlighedsvis at reducere risikoen for problemer.
  • Når du får gel manikyr, skal du have en bredspektret solcreme på dine hænder for at minimere skader forårsaget af UV-lys i løbet af hærdningen.
  • Fortæl manicuristen ikke at skubbe eller manipulere kutiklen, da det vil øge risikoen for betændelse og infektion og også tørre neglen ud.
  • Brug traditionel neglelak i stedet for gel neglelak, hvis du har tilbagevendende sømproblemer, eller hvis du har en allergi over for acetone, som bruges til at fjerne gelmanier.
  • Rehydrér dine negle flere gange om dagen med et fugtighedsbevidende produkt, såsom olieolie, for at bekæmpe brølhed, udtynding og chipping.
  • Når du fjerner gel neglelak, skal du ikke chippe det med andre negle eller værktøj.
  • Sug kun neglene, ikke hele hånden eller fingrene, i acetone, mens neglelak fjernes. Dette vil medvirke til at forhindre hudirritation. Hvis du ofte får gel manikyr, skal du overveje at købe fingreindpakninger, der kun udsætter neglene og beskytter den omgivende hud.
  • Hvis du opdager eventuelle usædvanlige ændringer i neglene, skal du se en bestyrelsescertificeret hudlæge.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer