loader
bg-category
Dine madmærker har ligget til dig

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

De fleste ernæringseksperter vil fortælle dig, at du skal læse dine madmærker for at få gode kostvalg. Og mange af os stole på dem for at vide præcis, hvor mange kalorier vi spiser hver dag. Men det viser sig, at disse fødevareetiketter ikke er så præcise som vi har fået til at tro.

Ny forskning siger, at der er en række faktorer, der ikke redegøres for på etiketten. Case in point: En undersøgelse viste, at mandler har omkring 20 kalorier mindre end det, der er angivet i øjeblikket. Disse faktorer omfatter alle måder vi forbereder vores mad og processen med at spise den. Der er endda en vis del af kalorier, der ikke fordøjes af kroppen, og en del, som bakterierne i tarmen "stjæler".

Vores nuværende metode til måling af kalorier går tilbage til over hundrede år, og forskere siger, at det er på tide at opdatere det. "Hvis vi skal lægge informationen derude på fødevaremærket, ville det være rart, at det er korrekt," siger forskerfysikeren David Baer, ​​forskningsminister på det amerikanske forskningsministerium.

Mens de fleste kalorieregninger ikke er helt afsted, er der nogle fødevarer, der faktisk kan have 50 procent færre kalorier. Denne type mad gør også en forskel. Stivelsesholdige fødevarer som kartofler har en tendens til at være mindre præcise end kød, for eksempel. Madens forberedelse spiller også en stor rolle for at bestemme mængden af ​​kalorier, den indeholder. For eksempel skal pureed gulerødder have en højere kalorieantal end hele gulerødder, fordi den pureed version kræver mindre energi at behandle.

Så hvad betyder det for vores kostvaner? Forskere siger, at vores nuværende system for det meste er godt nok, da de fleste af os spiser en række fødevarer. "Det ville kun være et problem for folk, der ønsker at gå op i vægt," siger professor Mary Ellen Camire, University of Maine. Men de fleste forskere siger, at systemet stadig skal ændres, så vi kan lave præcise og velinformerede valgmuligheder.

Hvor meget opmærksomhed betaler du til ernæringsetiketter?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer