loader
bg-category
Er din diæt påvirker din acne?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Uden kendt årsag er der mange myter og debatter, når det kommer til voksen acne. En ting, der almindeligvis bestrides, er sammenhængen mellem kost og acne, og hvis fødevarer faktisk er en breakout trigger.

For nylig har dermatologer været opskrivning af den rolle, som diæt spiller i acne. Kulhydrater og mejeri har været særlige fødevaregrupper af interesse. Ifølge New York dermatologen Whitney P. Bowe, MD, kan kulhydratrige fødevarer forværre acne. "Det stærkeste bevis vi har til dato for en forbindelse mellem kost og acne kommer fra de glykæmiske indeksstudier," siger Dr. Bowe. "Disse undersøgelser viser, at lavglykæmiske indeksdieter kan forbedre acne. Forbruget af højglykæmiske indeksfødevarer synes at udløse en reaktionskaskade, som kan føre til acne gennem virkninger på væksthormoner og kønshormoner. "Hvad angår forbindelsen mellem mælk og acne, er linket der, siger Dr. Bowe, men ikke så stærk som med kulhydrater.

"Beviserne tyder på, at kost spiller en rolle i acne," siger Dr. Bowe. "Flere studier er absolut nødvendige på dette område, men de er ikke nemme studier at gennemføre. Patienter kan være deres egne bedste detektiver til at bestemme mulige fødevareudløsere for acne, og jeg opfordrer dem til at lave en aftale med en hudlæge, hvis de har akneproblemer. "

Så hvad kan du gøre? Dr. Bowe, foreslår følgende for at håndtere din acne og bestemme madudløsere:

  • Pas på madudløsere, der kan synes at forværre acne.
  • Hold en dagbog med mad og del den med din bestyrelsescertificerede hudlæge.
  • Vær tålmodig. Det kan tage op til 12 uger med en kostændring for at afgøre, om visse fødevarer bidrager til acne.
  • Fortsæt med at følge din normale behandlingsrutine for acne. Diet ændringer er kun en lille del af en acne behandlingsplan og er beregnet til at blive brugt sammen med bevist medicinske terapier til acne.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære