loader
bg-category
Fald i efteråret føles stærk

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

At bo i Indiana for det meste af mit liv var overgangen fra sommer til efterår altid min favorit tid på året. Arizona autumns er lidt subtilere end hvad der foregår i Midtvesten, men for mig er efteråret stadig speciel. Først og fremmest, lad os få vores prioriteter lige og kalde det som det er: Fodbold er endelig her. Nok sagt. Og når du begynder at se spil på mandag aften, begynder du at sætte pris på alt andet om sæsonen: afkøling nok til at sætte på jeans og ærmer; iført brune, røde og grønne for at matche de skiftende blade; supper, gryder og chili. Der er et stykke at falde, der synes langsommere end sommeren. Sikker på, at skolen starter op igen, og vi genoptager rutiner, men der synes også at være en smule introspektion og en invitation til at tage det hele ind. Jeg har levende minder om at køre ned ad Indiana's snoede veje og sukkede med glæde, som jeg stirrede på eksplosioner af farve på landet. Efterår har en duft, der er beroligende og rolig. Denne sæsonbetonede ebbe opfordrer os til at tjekke ind med vores egne rytmer og ændringer. Mindre sollys, faldende temperaturer og trang til forskellige fødevarer gør det muligt for os at gøre rede for, hvad sæsonen kan få os til at gøre. For nogle af os er dette en tid, hvor vores humør begynder at ændre sig, blive mere presset eller mere deprimeret som overskyede dage bliver normen. Efterår kan også være en mulighed for, at vi begynder at sætte på for meget vægt, som ferien går ind i slutningen af ​​oktober. Mere end noget giver høsten os mulighed for at forberede som vintervæv. Efteråret er den ideelle tid til at kæmpe op mod immunsystemfunktionen og resten af ​​kroppens reserver til den sæsonbestemte dip, der sikkert kommer. Supplerende er dette tidspunktet, hvor vitamin D-niveauerne begynder at dyppe under optimale niveauer og tilskynde en helhed vært for symptomer fra sæsonbetonet depression til nedsat immunitet. Når jeg begynder at flytte ind i efteråret, arm jeg mit ekstra værktøjskiste med følgende hjælpemidler:

  • Ekstra Vitamin D: Min typiske anbefaling på 1.000-2.000 IE dagligt kan gå højere (op til 4.000 IE) hos personer, der lever i kolde, mørke klimaer; er modtagelige for øvre luftvejsinfektioner, astma og sinus problemer; eller har problemer med sæsonmæssige dips i humør.
  • Probiotika og fordøjelsesenzymer:Jeg bruger disse hjælpemidler til at hjælpe med at optimere gastrointestinal funktion, især fordøjelse i tider, hvor mad bliver tungere. Det er især vigtigt at bruge probiotika efter enhver infektion, der kræver antibiotika.
  • Immune-Boosting Svampe: Spiselige svampe som shiitake, maitake og østers champignon er lækre tilføjelser til supper og saucer. De øger kroppens immunsystem ved at optimere naturlige mordercellefunktioner. Disse hvide blodlegemer troller rundt om kroppen og søger udlændinge at eliminere. Jeg elsker supplementskombinationer af cordyceps og reishi, der er mindre spiselige men mere kraftfulde i deres antiinflammatoriske og immunfremmende effekter. Du kan tage ekstrakter af disse i væske eller kapselform.

Opholdt sig tunet næste måned, når jeg taler om, hvilke livsstilsforslag, der skal tænkes over under disse sæsonmæssige ændringer.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer