loader
bg-category
En klinik i Indien giver gratis brystimplantater til de fattige

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Programmer, der hjælper de fattige, omfatter generelt ting som bolig, mad og uddannelseshjælp - ikke valgfri kosmetisk kirurgi. En klinik i den sydlige indiske delstat Tamil Nadu har dog kun meddelt, at det vil tilbyde gratis brystimplantater til mænd og kvinder med lav indkomst, Formynderen rapporter.

Den gratis tjeneste blev annonceret af Tamil Nadu State Health Department og vil blive tilbudt på en klinik i Chennai. Mens denne klinik allerede har tilbudt brystrekonstruktionskirurgi for kræftpatienter, vil det nu give både reduktioner og implantater til dem, der søger kosmetisk fix. "Hvorfor skal skønhedsbehandling ikke være tilgængelig for de fattige?" Sagde statsministeren C Vijaya Baskar. "Hvis vi ikke tilbyder [proceduren gratis], kan de vælge farlige metoder eller tage store lån til det."

Dr. V Ramadevi, leder af plastikkirurgi på klinikken, hævder at denne adgang til kosmetisk kirurgi er vigtig for patienter, især dem, der ønsker at reducere deres bryststørrelse. "Der er en psykologisk fordel. Mange piger, der har større bryster, kan ikke lide at gå ud, "siger hun og tilføjer, at brystreduktionsoperationer kan være afgørende for at lindre skulder og rygsmerter for mange kvinder. "Der er ingen grund til, at denne operation bør begrænses fra de fattige."

Selvom han snakker rent fra et kosmetisk perspektiv, siger Miami plastikkirurg Sean Simon, MD, at denne offentligt finansierede tjeneste ikke er et smart skridt til klinikken og kalder det "spild af ressourcer." "Brystforstørrelse har vist sig at have psykologisk fordele for patienter som følelser af velvære, selvtillid og selvværd, men dette [program] diskuterer at udføre gratis brystforstørringer for medlemmer af den fattige befolkning i Indien ", siger Dr. Simon." Brug af værdifulde og knappe ressourcer på brystet forstørrelser er en absurd ide, og disse ressourcer vil være bedre brugt på mad, husly, uddannelse, forbedring af de generelle levevilkår og job. "

Dr. Simon er ikke den eneste til at føle sig sådan, da beslutningen også forårsager kontroverser i Indien. Den tidligere sundhedsdirektør for staten, Dr. Sukanya Elango, fortalte Tider af india at dette "ikke er et ideelt folkesundhedsprogram", og tilføjer, at disse statsmidler er nødvendige for medicin og behandlinger for at udrydde nye sygdomme. "Det er trist, at vi nu fokuserer på skønhed i stedet for livreddende operationer," argumenterer han.

Det er klart, at ressourcerne skal tildeles livreddende behandlinger og operationer, men det er bevist, at brystforstørringer kan har sundhedsmæssige fordele uden for kosmetisk forbedring. Desuden er det ukendt, hvor mange mennesker vender sig til det sorte marked for at få brystforstørringer. Derfor kan disse frie operationer ende med at være en rundkørsel, der potentielt kan spare livet for dem, der normalt vælger risikable, under-radarprocedurer. I sidste ende vil det kun ses, om denne service vil have en positiv indvirkning på kvinder i Chennai.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer