loader
bg-category
Lette Sneakers Promise Tonede Ben

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Husmændene gjorde det - sprang, hoppede, foragerede - uden sko på, så hvorfor skulle vi nødt til at kramme rundt tunge sneakers bare for at jogge et par miles? Det er et godt spørgsmål, og måske hvorfor folk er så begejstrede for den nye lette sneakers tendens.

Mærker som Nike og Sketchers (og sikkert mere at komme) har udgivet løbesko specielt designet med mindre materiale for at lade dine fødder bevæge sig mere naturligt. Tanken er at få dig tættere på en barfod oplevelse, som med tiden vil øge styrken i dine fødder og ben og efterlade dig med en strammere, mere tonet fysik.

Så er Nike Free og Skechers GOrun sko det bedste nye fitness-emne eller bare en anden gimmick? Vi spurgte en ekspert. Dr. Jason Karp, træner og forfatter af Kører for kvinder, siger, at disse sko helt sikkert kan være nyttige, men kun for bestemte personer og aktiviteter.

"For de fleste løbere vil jeg ikke foreslå dem, da [de] kan bidrage til achilles tendonitis og kalv muskelstamme. De lægger stor vægt på underbenets muskler og sener," siger han. "Denne stress kan også gøre de anatomiske strukturer stærkere, så for løbere, der ikke er overvægtige og allerede har kørt i et stykke tid, kan skoene være gode, hvis de bruges sparsomt."

Det betyder, at hvis du ikke allerede er en maratonloper, er det bedst at holde fast i en mere traditionel sko med mere støtte. "[Disse sko] blev udviklet til distance løbere," siger Karp, "men for nybegyndere og rekreative løbere, der går fra sofaen til maraton i fem måneder ... [de] vil sandsynligvis forhindre dem. For disse mennesker kan de stadig bære, men "for at gå eller lave andre former for fitness træning i gymnastiksalen."

Har du brug for hjælp til at finde de rigtige sneakers? Læs disse tips.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer