loader
bg-category
13 ting at vide om dine brystvorter

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Dine brystvorter er awesome. Ikke bare fordi de er livsnerven for næringsstoffer til din baby, skal du have en, men fordi de er smukke, sensuelle og perk lige op, når de er tændte eller kolde. De kan ikke teknisk set have et sind for sig selv, men de gør bestemt deres ting.

Brystvorter er ikke talte om nok. Sikker på, vi diskuterer vaginer, peniser, bolde og klitoris, men også er en egen erogen zone, omend nogle få tommer nord, får brystvorterne ikke den opmærksomhed, de fortjener. Men det er ved at ændre sig. Her er 13 ting at vide om dine brystvorter.

 1. Brystvorter kommer i alle former, størrelser og farver. På samme måde som bryster er ingen to brystvorter de samme. Nogle kvinder har store mørke brystvorter, mens andre har små rosa. Ligegyldigt hvordan din brystvorte ser ud, ved, det er bare den måde, det skal være.
 1. Ærte brystvorter betyder ikke altid, at en kvinde er seksuelt opvokset. Faktisk kan det bare betyde, at hun er kold eller hendes tøj børstet på tværs af dem på en måde, der gjorde, at hendes brystvorter står op og tager mærke til det.
 1. Ikke alle kvindens brystvorter bliver hårde under seksuel ophidselse. Dette er ikke at tyde på, at hun ikke er begejstret, men at hendes brystvorter bare ikke bliver oprejst.
 1. Brystvorter har ikke bare et hul. Det er normalt ikke før du begynder at pleje, at du indser, at din brystvort har ikke bare et hul, der leverer mælk til barnet. Faktisk er der 15 til 20 små åbninger - slags som en lille springvand.
 1. Hårete brystvorter er helt normale. Selvom du ikke er en mand, vokser hår omkring dine brystvorter, i areolaområdet, faktisk mere almindeligt end ikke. Hvis du ikke kan lide det, kan du altid vaske det væk, men med hår er der ikke noget varemærke for at have en "forkert" brystvorte.
 1. Nævlefølsomheden varierer. For nogle kvinder, har deres brystvorter berørt føles fantastisk, især under sex. Men for andre er følsomheden for meget at bære, at de foretrækker at du bare sætter dine hænder andre steder.
 1. I nogle kulturer male kvinder deres brystvorter for at tiltrække partnere. Hvis en kvinde har en brystvorte, der ikke er mørk nok i farve, i visse kulturer, vil hun mørkere den for at lægge derudover det, ja min skat, du vil have denne brystvorte og kvinden fastgjort til den. I Japan er ønsket om at have pinknepiller i øjeblikket hele raseri.
 1. Alle har stød på deres areola. Montgomery kirtler er de små knogler omkring brystvorten, der er ganske lykkeligt hjemme på din areola. Disse humle er beregnet til at beskytte brystvorten ved at frigive en naturlig smøre, jeg forestiller mig, at holde dine brystvorter så bløde og smidige som nogensinde.
 1. Inverterede brystvorter er ikke alle så usædvanlige. Omkring 10 til 20 procent af brystvorterne er omvendt. Mens inverterede brystvorter er intet at skamme sig over, hvis du ammer, kan de nogle gange skabe lidt af et problem. Men bras specielt til inverterede brystvorter kan forsigtigt trække brystvorten udad, hvilket giver amning en mulighed.
 1. "Jogger's brystvorte" er en ægte ting. Hvis en kvinde arbejder (kører specielt) uden bh, kan hun ende med det, der hedder "joggersnippel", hvor hendes brystvorter ikke kun kan blive tørre og ømme, men kan også bløde. At bære en ordentlig bh, mens du kører, er afgørende for at undgå disse problemer.
 1. Nippel følsomheden svinger i hele din cyklus. Takket være hormoner som østrogen og progesteron kan brystvorterne blive mere følsomme, da en cyklus kommer tættere på menstruationen. Det er, når en kvinde har sin periode, at hendes brystvorter er mest følsomme.
 1. Tippelækage er en ting. Selvom du ikke er gravid eller ammer, kan du stadig få lejlighedsvis brystvandsafladning. Dette kan ske enten fordi brystvorterne er blevet presset under stimulering eller de er chafed fra jogging uden en sportsbh, som passer korrekt. Men hvis udledningen ofte sker eller er blodig, så er det tid til at gå til lægen.
 1. Brystvorten er ægte. Selvom det er helt sjældent, har nogle kvinder rapporteret klimaksvingning alene ved hjælp af nippelstimulering alene. Fordi den genitale sensoriske cortex i hjernen aktiveres på samme måde ved nippelstimulering som det er ved genital stimulation, ja, nogle kvinder kan virkelig orgasme bare ved at få deres brystvorter berørt.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer