loader
bg-category
Er rødvin virkelig god til din sundhed?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Det er nemt at retfærdiggøre et ekstra glas rødvin her og der. Vi har igen og igen hørt, at det er godt for os - på grund af resveratrol-en ingrediens i rødvin tænkte at forbedre insulinfølsomheden, reducere hjertesygdomme og øge helbred generelt.

Men ny forskning hævder, at for sunde kvinder, giver resveratrol slet ingen sundhedsmæssige fordele. Til undersøgelsen tog 29 raske postmenopausale kvinder resveratroltilskud i 12 uger. Dataene viste, at disse kvinder ikke blev påvirket af resveratrol. Mange mennesker har vendt sig til resveratrol kosttilskud for at høste fordelene uden tømmermænd. Inden for de sidste par år er det rapporteret, at det årlige amerikanske salg af disse kosttilskud er steget til 30 millioner dollars. Baseret på undersøgelsen konkluderede forfatterne, at sundhedsfordelene kun kan begrænses til dem, der allerede har stofskiftesygdomme.

"Få studier har vurderet virkningerne af resveratrol hos mennesker," forklarer seniorforsker Samuel Klein, MD, leder af Washington University Center for Human Nutrition forklarer. "Disse undersøgelser blev udført hos personer med diabetes, ældre voksne med nedsat glukosetolerance eller overvægtige mennesker, der havde mere metaboliske problemer end kvinderne vi studerede. Så det er muligt, at resveratrol kunne have gavnlige virkninger hos mennesker, der er mere metaboliske unormale end de emner, der deltog i undersøgelsen. "

Alligevel synes rødvindrinkere at være mindre tilbøjelige til at udvikle hjertesygdomme og diabetes, hvilket fører til at tro på, at der stadig er sundhedsmæssige fordele i rødvin. "Formålet med vores undersøgelse var ikke at identificere den aktive ingrediens i rødvin, der forbedrer sundheden, men for at afgøre, om tilskuddet til resveratrol har uafhængige, metaboliske virkninger hos relativt sunde mennesker," siger Dr. Klein. "Vi kunne ikke opdage en metabolisk fordel af resveratrol-tilskud i vores undersøgelsespopulation, men dette udelukker ikke muligheden for, at resveratrol kan have en synergistisk effekt i kombination med andre forbindelser i rødvin."

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære