loader
bg-category
Kosttilskud til hårvækst: Hvad virker, hvad gør det ikke

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Måske har dit hår altid været på den tynde side. Eller måske er det mistet sin fylde, som du er blevet ældre. (Ja, hår aldre også. Suk.) Uanset hvad, der er kun så meget, at backcombing og volumizers kan gøre. Flere og flere kvinder vender sig til hårtilskud for at give deres rødder et løft fra indersiden. Nogle eksperter anbefaler visse vitaminer og målrettede orale behandlinger understøttet af lovende forskning og positive virkelige resultater.

Kan du virkelig få smukke hår ved at pille en pille? Vi kiggede på fem populære muligheder for at se, hvad der virker, og hvad der kan forlade dig - og dit hårfladt.

Viviscal

Dette skandinaviske supplement indeholder silica (horsetail planteekstrakt), vitamin C og et fiskeprotein, og er en af ​​de eneste, som Doris Day, M.D., en berømthedsteknolog i New York City, anbefaler til hendes patienter. "Jeg har set det med hjælp til hårtykkelse og genvækst, især omkring templet," siger hun. Du tager det to gange om dagen i de første tre måneder og derefter en gang om dagen efter det.

David Babaii, en berømt hår stylist, er også en fan af produktet og anbefaler det ofte til sine højt profilerede kunder. Han bemærkede først, at det fungerede efter at have set lovende resultater på en klient. "I løbet af en måned bemærkede jeg væksten af ​​nyt hår og efter seks måneder var hendes hår endnu tykkere end før hun begyndte at tage det," siger Babaii, som begyndte at tage kosttilskuddet selv efter en større operation, der fik håret til at tynde ud.

Biotin

Nogle undersøgelser tyder på, at biotin (en del af B-kompleks vitaminer) kan forbedre skør søm og tynde hår. Mange eksperter anbefaler et biotintilskud til hår sundhed, fordi det er vandopløseligt (hvilket betyder, at din krop udskiller det, der ikke behøver) og har ingen bivirkninger. Med andre ord: Hvorfor ikke? "Jeg har nogle meget glade patienter, der tager biotin lige nu," siger Day. "Selvom dataene er blandet, er der i det mindste nok til at understøtte det."

Vitamin D

Solskin vitamin er vigtigt for en række kropsfunktioner (som at hjælpe med calciumabsorption), men eksperter udforsker den rolle, det kan spille i hår sundhed også. "D-vitamin-receptoren hjælper med at regulere din hårcyklus", siger Paradi Mirmirani, M.D., en hudlæge hos Permanente Medical Group i Vallejo, Californien, som anbefaler et tillæg til hendes patienter, hvis deres niveau er lavt. (Din doktor kan give dig en hurtig blodprøve til vurdering.) Eksperter er ikke sikre på, hvordan niveauet af D-vitamin i din krop direkte påvirker din hårvækst, men mange synes stadig, det er en god idé at tage D-vitamin for at sikre, at din krop har det, der er nødvendigt for at spire sunde, stærke tråde. "Det er meget svært at få nok D-vitamin gennem naturlig eksponering, hvis du anvender solcreme dagligt, så jeg foreslår ofte et tillæg, bare for at være sikker," går dag ind.

Saw Palmetto Extract

Denne urtemedicin behandles fra frugt af det amerikanske dværg fyrretræ og kan have en vis fordel for dit hår, siger Mirmirani. En lille undersøgelse viste, at 60 procent af patienterne, der tog et såkaldt palmetto-ekstrakttilskud, sagde, at deres hårvækst var forbedret sammenlignet med kun 10 procent af de personer, der tog placebo.

Vitamin A

Denne antioxidant anvendes ofte generelt i formularer til hår-, hud- og sømtilskud, fordi det er involveret i regenerering af huden og er inkluderet i multivitaminer til fordel for synet og immuniteten. Mens det er vigtigt at få nok vitamin A, kan for meget være farligt. Det er fedtopløseligt, hvilket betyder, at hvad din krop ikke bruger hver dag bygger op i dit væv. At gå over det anbefalede daglige indtag kan være skadeligt for din lever, forårsager træthed og kvalme såvel som ironisk-hårtab. Sørg for at du læser dine vitaminetiketter og undgå at tage flere doser, så du ikke overdriver det. I slutningen af ​​dagen kan ikke noget supplement slå, hvad du har brug for på den naturlige måde. "At spise en sund kost fyldt med sunde fødevarer er din bedste chance for smukke hår," siger Katherine Brooking, R.D., medstifter af appforhealth.com.

"Visse vitaminer, som B6, B12 og folat, hjælper med oprettelsen af ​​røde blodlegemer, som igen bærer ilt og næringsstoffer til kroppens celler og kan hjælpe hårbunden og voksende hår," siger hun. Jern (fra magert oksekød, kalkun, kylling, svinekød, rejer, æggeblommer og bønner) hjælper de røde blodlegemer til at gøre deres arbejde. Du kan få din B12 fra skaldyr, laks og fedtfri og fedtfri mejeri. Hele korn, magert protein, bønner, nødder, linser og bladgrønne er gode kilder til vitamin B6. For folat, gå til linser, sojabønner og mange grønne grønne. Og glem ikke at spise nok protein. Dette makronæringsstof er vigtigt for cellevækst og giver også struktur til håret.

Bare husk: Du kan ikke erstatte en dårlig kost med kosttilskud. Så det er bedre at bruge en kombinationsmetode. Fokus på at forbedre din kost og tale med din læge eller hudlæge om vitaminer og kosttilskud, der kan være rigtige for dig.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer