loader
bg-category
Glykolsyre VS mælkesyre: hvilken skal du bruge?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Er du Team Glycolic eller Team Lactic?

Hvis du ikke ved, hvad jeg taler om, er dette det ultimative slag for peeling. Både glykolsyre og mælkesyre ønsker at være den ene til at få de døde celler ud af dit ansigt og gøre din hudfarve glød.

Men kun en kan få optaget (ok, nogle produkter har begge, men der er nogle hudtyper - ja følsom hud, jeg ser på dig - det er bedre med bare den ene).

Så hvilken skal du vælge? Jeg er Team Glyolic hele vejen, men bare for at bevise, at jeg ikke er forspændt, jeg vil fortælle alt om begge, og hvilket er bedst for din hudtype og behov.

Parat? Lad os komme igang:

Hvad har glycolsyre og melkesyre til fælles?

Glycolsyre og lacti syre er begge medlemmer af Alpha Hydroxy Acids (AHAs) familien. Glycolic er afledt af sukkerrør mens mælkesyre fra mælk, men de arbejder begge på samme måde: de opløse den "lim", der holder hudceller sammen.

Med intet, der tvinger disse celler til at hænge ud sammen, er de fri til endelig at glide af din hud. Som overfladisk, beskadiget lag af huden giver plads til det nyere lag nedenunder bliver din hud glattere og lysere. Rynker ser mindre ud. Mørke pletter forsvinder langsomt væk. Hele din skønhed gløder subtly.

Ligesom dette var ikke nok, hydrater AHA også huden. De er fugtighedsmidler, det vil sige fugtmagneter, der tiltrækker vand fra miljøet til din hud. For tør hud er de begge gudstykker.

Relaterede: AHAs VS BHA: Hvilken skal du bruge?

Glycolsyre er bedst for solskadet hud

Ok, så både glykolsyre og mælkesyre er gode til tør hud. Men hvis din hud er sundet også (og hvis hud ikke er sundamaged), glykolsyre går den ekstra mile.

Og ikke bare fordi det er det mindste medlem af AHAs familie, så det kan trænge ind i din hud dybere og arbejde hurtigere.

Nej, hvad der gør glycolsyre så fantastisk er det kollagen boosting super power: glykolsyre pumper op sin produktion, holder din hud fast i længere tid. Det er derfor, det er så godt at bekæmpe tegnene på aldring.

Og i det lange løb øger det også hudens tykkelse. Jeg siger "i det lange løb", fordi det tager tid. Når du først begynder at bruge det, tynder glycolsyre midlertidigt huden, hvilket gør den mere udsat for solskader. Ironic, er det ikke? Brug det om natten, slather solcreme om morgenen, og du vil være fint.

Bedste valg:

  • Drunk Elephant T.L.C. Framboos Glycolic Night Serum ($ 90.00): glykolsyre + mælkesyre + salicylsyrer + antioxidanter. Tilgængelig hos Sephora
  • Paula's Choice Skin Perfekt 8% AHA Lotion ($ 29,00): glykolsyre + beroligende midler. Tilgængelig på Look Fantastic og Paula's Choice
  • Den ordinære glykolsyre 7% Toning Solution (£ 6,80): glykolsyre + antioxidanter. Fås hos Asos og Cult Beauty

Relaterede: Den komplette vejledning til glycolsyre

Melkesyre er bedst for følsom hud

Mælkesyre synes ikke at være mere attraktivt nu nu, gør det? Men det har sine fordele. Især hvis du har følsom hud.

Melkesyre er den mildeste medlem af AHAs familie. Mens følsom hud ofte smider en tantrum og bliver irriteret det andet, det kommer i kontakt med glykolsyre, er det helt fint med mælkesyre.

Plus det er det mere hydratiserende (det er derfor, det er i LacHydrin, det eneste godkendte FDA-godkendt lægemiddel til behandling af tør hud), så hvis din hud er alvorligt tør, kan du måske give denne en chance i stedet.

Endnu en ting: I modsætning til glykolsyre er mælkesyre ikke tynde hud (men det er ikke en god grund til at springe over din solcreme!)

Bedste valg:

  • Sunday Riley Good Genes Treatment ($ 105,00): mælkesyre + beroligende midler. Fås hos Cult Beauty og Sephora.
  • Den almindelige mælkesyre 5% + HA 2% (35,80): mælkesyre + hyaluronsyre. Tilgængelig Asos og Cult Beauty.

Køb posten

Bundlinjen

Glycolic er til solbeskadiget, tør hud. Lactic er til følsom og super tør hud. Glad peeling!

Foretrækker du mælkesyre eller glykolsyre? Del dine tanker i kommentarerne nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer