loader
bg-category
Hvordan man undgår mosquito bites

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Intet kan gøre en sommerdag gå ned ad bakke som en pakke med sjusket myg. Den værste del er de utrolige små røde bump, de efterlader, der kan tage timer at gå væk. Så hvad er det, der gør nogle mennesker så velsmagende for de blodsukker?

Tilsyneladende er 20 procent af mennesker særligt mere attraktive for myg, hvilket forklarer, hvorfor nogle mennesker får lidt mere end andre. Det hele afhænger af hver persons individuelle metabolisme og kropskemi. Undersøgelser viser også, at mennesker med Type O blod har dobbelt chancen for at være lidt end andre blodtyper.

Myggen er også mere tiltrukket af gravide af flere årsager. For det første udånder meget gravide kvinder ca. 21 procent mere end alle andre, og myg er tiltrukket af fugt og kuldioxid i vejret. For det andet er gravide kvinder omkring en grad varmere end alle andre i gennemsnit gør dem mere tilbøjelige til at svede-sved er som katnip til myg.

Trænerne er også særligt attraktive for myg. Faktisk siger American Mosquito Control Association (AMCA), at motion kan øge dine chancer for at blive bidt med 50 procent. Det skyldes den lokkende kombination af sved, mælkesyre og kuldioxid du trækker vejret ud.

Heldigvis er der mange måder at du kan holde disse mosquitos væk. En måde er at springe over disse cocktails. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of the American Mosquito Control Association, drikker alkohol øger dine chancer for at blive bidt, fordi det stimulerer myg attraktion. Du må heller ikke planlægge nogen udendørs aktiviteter under en fuldmåne eller omkring skumring eller daggry. Det er de mest aktive tider for myg, ifølge AMCA.

Dit tøj betyder også noget. Myg har tendens til at være mere tiltrukket af mørke tøj, især sort og rød. Så din bedste indsats er at bære lyse farver som gul, grøn og khaki, da disse er de mindst attraktive farver. Strømper kan også hjælpe med at holde dem væk, da dine fødder er den mest attraktive kropsdel ​​at bugge på grund af deres lugt.

Undgå duftende parfume og lotioner, da disse kan tiltrække myg. Det er også en god idé at sidde ved siden af ​​en blæser eller i et blødt område, da vindene højere end to miles i timen kan overvælde myg.

Dufte som citrongræs, hvidløg og æteriske olier som nepetalacton (fundet i catnip) er effektive mosquito repellenter. Du kan lave en hjemmelavet mosquito repellent ved at blande en del af hvidløgsjuice sammen til fem dele vand. Hvis du hellere ikke vil gå i DIY-ruten, er det en god afstødning Herbal Armor Insect Repellent ($ 9), fordi det er DEET-fri og kan beskytte dig i omkring to timer. Et andet naturligt alternativ er Beekman 1802 Insect Repellent Stick ($ 12). Det er helt naturligt, kemisk fri og lavet med en blanding af gedemelk, bivoks og insektafstødende æteriske olier. De tilbyder også Bug Soap Repellent Bars ($ 15) til brusebad med inden udendørs udflugter. (Disse to produkter kan købes sammen som et duo også.)

Hvis du allerede er blevet bidt, skal du holde op med is og bruge calamin eller andre cremer til at stoppe kløen.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære