loader
bg-category
3 ting du ikke ved om C-vitamin men bør

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Stephen Alain Ko er en af ​​de mest indflydelsesrige stemmer i kosmetisk kemi og lever og indånder hudpleje ingredienser og deres videnskabelige idiosyncrasies - bare kig på hans blog, KindofStephen.com. Den ene er han særdeles kyndig med? Vitamin C. "Det er en spilveksler i hudpleje," siger han. "Uden for receptpligtige topiske ingredienser er det en af ​​de mest effektive og veldokumenterede."

Ko elsker C-vitamin for at beskytte huden mod frie radikaler, herunder UV-eksponering, miljøforurenende stoffer, røg, alkohol og endda nogle stegte fødevarer. "Det understøttes af en stor sum af forskning, der viser, at det kan forbedre sallowness og mørke pletter for at lyse huden, samtidig med at stimulere kollagenproduktionen," forklarer han. "Disse effekter hjælper med at minimere ændringer i huden i forbindelse med aldring, såsom fine linjer og solskader."

Ko delte også tre ting, du sandsynligvis ikke har hørt om ingredienserne, men bør vide, før du køber eller bruger det:

1. Modificerede versioner af ascorbinsyre er ikke mere effektive.Askorbinsyre (aka L-ascorbinsyre) er den rene form af vitaminet, men det er meget ustabilt og udsat for oxidation. Det er følsomt for varme, lys og ilt, især i nærværelse af vand. Dette betyder også, at den har en kortere holdbarhed. For at forbedre stabiliteten udviklede kosmetiske kemikere derivater af ascorbinsyre-ascorbylpalmitat og natriumascorbylphosphat de to mest almindelige - og ofte bruger dem i produkter i stedet for ascorbinsyre. "Dette kræver imidlertid en ændring af vitaminets kemiske struktur for at gøre den mere stabil, og forskning, der viser, at denne ændrede version er mere effektiv, er ringe, hvis ikke ubetinget," siger Ko. "Derfor foretrækker jeg at bruge C-vitamin i sin rene ascorbinsyreform, trods stabilitetsproblemerne."

2. Kombination af C-vitamin med specifikke ingredienser gør det meget hårdere.Undersøgelser viser, at hudplejeprodukter, der indeholder en blanding af ascorbinsyre, ferulinsyre og E-vitamin, er bedst til at beskytte huden mod UV-stråler. "Denne ingredienskombination er baseret på forskning fra Dr. Sheldon R. Pinnell, grundlæggeren af ​​SkinCeuticals. Det blev patenteret og kaldes almindeligvis Duke Antioxidant Patent, "siger han. "I en gruppe eksperimenter fandt Dr. Pinnell og et team af forskere, at tilsætningen af ​​1 procent E-vitamin til 15 procent C-vitamin fordoblede den beskyttede beskyttelse mod fotografering sammenlignet med kun C-vitamin alene. Senere fandt de, at tilsætningen af ​​ferulinsyre til kombinationen fordoblede niveauet af fotoprotektion en gang over. "

3. C-vitamin kan kombineres med niacinamid i de fleste tilfælde.Ifølge Ko har en ingrediens, som mange eksperter har sagt, ikke bør kombineres med C-vitamin, niacinamid (vitamin B3). "Bekymringen er, at niacinamid omdannes til niacin, når det blandes med C-vitamin, hvilket kan forårsage skylning af huden. Omdannelsen af ​​niacinamid til niacin tager imidlertid tid og varme, så det er mere bekymrende for produktproducenter, ikke forbrugere, "siger han. "Det var efter min opfattelse baseret på en misforståelse af forskningen. Kombinationen er faktisk fint for de fleste mennesker. Derudover er ikke alle følsomme overfor niacinskylning, som ofte forveksles med rødme forårsaget af irritation af produktet. "

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære