loader
bg-category
Stresser du om at falde i søvn, holder dig fra at falde i søvn?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Vi har alle været der. Du ligger i seng, udmattet, stresset og stirrer på uret og regner med hvor meget tid du har forladt, før alarmen slukker. Chancerne er, stress er, hvad vågnede dig tidligt i første omgang, og nu er stresset ved at få for lidt søvn til at holde dig vågen.

Det er ingen overraskelse, at en af ​​de mest almindelige udløsere for søvnløshed er stress - både godt og dårligt. Stress kommer fra at tænke på fortiden eller bekymre sig om fremtiden og tabe spor for at være i øjeblikket. Jeg hører ofte patienter fortæller mig, at når de kommer ind i sengen om natten for at forsøge at sove, stopper deres hjerner ikke og i stedet tænker de på dagen, hvad der ikke blev gjort, hvad der skal gøres og andre presserende eller dagligdags problemer i livet.

Det der går tabt er evnen til at være i øjeblikket med fokus på åndedrættet, afslappende og lade søvn komme. Selv om mindfulness er virkelig baseret på buddhistisk meditation, har klinisk psykologi begyndt at udnytte mindfulness som behandling for mange angst og depressive lidelser. Mange af mine patienter har bemærket, at man tager en ikke-fordømmende holdning - hvor man accepterer nutiden som den er og ikke ruminerer i fortiden eller i fremtiden - har dramatisk forbedret deres angst og depression.

Når vi mister bevidstheden om nutidens øjeblik, har vores sind tendens til at blive fast i maladaptive måder at tænke på. Mindfulness kan hjælpe os med at træde tilbage, være i nutiden og genkende nogle af disse vaner, der tager os væk fra vores overordnede mål i livet, herunder at få en bedre nats søvn.

Nyere modeller for søvnløshedsproblemer begynder at indarbejde meditative komponenter. Under opmærksom meditation er sindet fokuseret på selve meditationens handling - at være i øjeblikket, indånder, udånder eller gentager et bestemt mantra - for at skabe afslapning. Mindfulness tillader os at have mere nuværende øjebliksbevidsthed og ikke sætte sig fast i tanker, der tager os ud af øjeblikket.

Arbejd dig op. Det er ganske vist ekstremt svært at være "opmærksom" på alle tidspunkter. Da jeg lærte mindfulness, blev jeg lært at virkelig sigte på blot et par sekunder af mindfulness ad gangen og arbejdede op til fem og derefter 10 minutter. Det er virkelig svært at gøre og er næsten som en mental muskel, der skal styrkes over tid. Når det kommer til at sove, kan vi være opmærksomme på at få os til at sætte sig fast i rygning i sengen, stille vores sind og skabe afslapning ... og til sidst sove.

Vend simple øjeblikke til mindfulness øvelser. Hvis du for eksempel vil få manicure, og det er tid til håndmassagen, så prøv at være i øjeblikket for det øjeblik og fokusere udelukkende på afslapning og beroligende fornemmelser, som massageen bringer. Hvis dit sind taler for at tænke over alt og alt andet du har på i livet - f.eks. "Jeg har glemt at afhente renseriet!" Eller "Denne massage skal være så let at fokusere på, hvorfor kan jeg ikke gøre det?" - bemærk at dit sind vandrede uden at dømme dig selv og sætte dig op på sporet igen massage. Dit sind kan vandre 15 gange under massagen, men det er fint. Den virkelige dygtighed er at kunne notere dårligt, når din hjerne vandrer og refokuserer dig selv tilbage i øjeblikket.

Prøv at spise med omtanke. En god måde at øve mindfulness på hele dagen er gennem mindful spise. Vi spiser flere gange om dagen, men typisk spiser vi mens vi taler med andre, læser en bog, laver arbejde eller ser fjernsyn. At være opmærksom, mens du spiser, har vist sig at hjælpe med vægttab, da vi normalt ikke er klar over, hvor meget vi spiser på grund af andre distraktioner. For at øve mindful spise skal du først sidde ved bordet foran din mad. Bemærk farven, tekstur, form og lugt. Du skal blot observere. Når du først tager din første bid, bemærke hvor i maden er fødevaren nu placeret, hvad smager du, lugter? Hvilke teksturer føler du? Mærkeligt mærkning af hver observation, f.eks. glat, sød eller crunchy, kan hjælpe jorden og holde dig i nutiden. Hvis dit sind springer ud af opgaven, skal du blot bemærke, at du vandrede og ikke-fordømmende komme tilbage på sporet.

Øvelse, praksis, praksis. Mindfulness kan praktiseres i næsten enhver situation, såsom at sidde i et roligt rum, der observerer lyde omkring dig, kigger på et billede på væggen og beskriver de farver, du ser. Med mere praksis kommer mere evne til at bruge det i mere udfordrende, varierede og / eller stressende omstændigheder. Jo mere du træner, jo bedre. Jeg opfordrer dig til at tage en pause fra hvad du gør nu og øve på at være opmærksom i bare et minut. Med mere øvelse vil du kræve opmærksomme øjeblikke hele dagen, og forhåbentlig vil du finde det nemmere at stille dit sind om natten og falde i søvn med lidt travlhed.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer