loader
bg-category
To store skridt mod afslutning af dyreforsøg i skønhed

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Desværre: Mange kosmetiske mærker tester stadig på dyr. Og specifikt har kaniner historisk været brugt til at teste nye mascaras for at afgøre, om de vil være sikre på mennesker. Draize-øjenprøven blev udviklet langt tilbage i 40'erne som en måde at sikre, at forbrugerprodukter (især kosmetik som mascara) er blide nok og ikke irriterer eller forårsager skade på menneskets øjne. Men denne proces behandler ikke kun vores furrige venner for unødvendige skader, det er også tidskrævende og dyrt. Både dyr og mennesker nyder godt af bedre testmetoder, der skærer critters ud af ligningen.

Og nu for den gode nyhed: En ny test udvikles lige nu, som er effektiv til at betragte mascara, men skærer dyrene ud af ligningen og er mere effektive og billigere. Vind, vind, tredobbelt vinde.

Forskere ved universitetet i Liverpool udvikler en metode til at teste mascara for potentielle irritationer sans dyrefag. Prøven bruger små organismer, eller protozoer, kaldet tipper ciliate og øjenvipper ciliate. Disse organismer har genetiske ligheder med mennesker og er store nok til at se under et miscroscope. Forskere testede mascaraerne ved at male hver på en lille glasplade og placere dem i et eksperimentelt kammer. De tilføjede derefter protozoerne og deres mad. Efter en tid var forskerne i stand til at måle befolkningstilvæksten på hver glasplade, og de fandt ud af, at det varierede af mascara. Nogle mærker dræbte protozoerne, mens andre ikke skadede dem overhovedet.

"Denne test har et stort potentiale for at reducere brugen af ​​kaniner, da det både er billigt og pålideligt, og mens protozoer har en lignende stofskifte til dyr, er de ikke klassificeret som sådan," konstaterer Dr. David Montagnes, som overvåger projektet. "Når du kan udvikle et enklere og billigere alternativ, er der virkelig ingen grund til at teste kosmetik på dyr," tilføjer han. Vi er helhjertet enige om.

En anden succes i kampen mod dyremishandling, Ipsen, det parisibaserede lægemiddelfirma, der fremstiller Dysport og Azzalure (begge botulinumprodukter, der fungerer på samme måde som Botox), har meddelt, at det vil stoppe dyreforsøg inden udgangen af ​​2014. (Allergan, som fremstiller Botox, har allerede en alternativ testmetode godkendt og har lovet at reducere dyreforsøg med mindst 95 procent.)

Forhåbentlig vil ny forskning og handling fra store virksomheder som Ipsen og Allergan bane vejen for andre i kosmetikindustrien at følge med og blive dyrevenlige også.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer