loader
bg-category
Kan Halloween behandler vrag din søvn?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Halloween er næsten her, og butikkerne er fyldt op til max med slik. Selvom Halloween candy kan være en dejlig overbærenhed, sukkerhøjden (og sukkerbruddet) fra at overspise disse behandler gør noget fortrydelse, at der åbnes en slik candy inden trick-or-treaters selv ankom.

Vi har en tendens til at diskutere de negative virkninger, som sukker kan have på vores krop. Hvis du er noget som mig, vil du gravitate til chokolade. Hvad vi ikke er klar over er, at chokolade, ud over at være en sukkerholdig behandling, også indeholder koffein-noget, der kan forstyrre din søvn betydeligt.

Enkelt sagt er koffein en stimulans. De fleste foretrækker at bruge det efter at vågne om morgenen for at øge opmærksomheden. Det kommer ind i blodbanen gennem maven og kan arbejde i så lidt som 15 minutter efter forbrug. Koffein tager cirka 6 timer for bare en halv af doseringen, der skal fjernes fra kroppen. For de fleste, det glas sodavand med middag kl. vil kun være halvt væk fra 1:00. Jo jo ældre du får, desto længere tid tager koffein til at forlade din krop og negativt påvirker søvn endnu mere.

MERE: Er du alt for træt til at nyde livet?

Nogle mennesker føler virkningerne af koffein stærkere end andre, hvorfor årsagerne stadig er dårligt forstået. For mange mennesker kan koffein forbruges senere på dagen gøre det svært at falde i søvn. Men vi begynder at lære at selv dem, der ikke tror koffein påvirker deres søvn overhovedet faktisk lider af fragmenteret, dårlig kvalitet søvn! Jeg ser ofte patienter, der sværger for mig, at koffein ikke generer deres søvn, men når jeg overbeviser dem om at aftage det, finder de, at de er meget mere afslappende.

Koffein er det mest almindeligt anvendte humørsvingende stof i verden. Ud over kaffe indeholder mange sodavand, te, energidrikke, kostpiller og hovedpine medicin også koffein. (Bemærk: Bare fordi det hedder "kost" eller "urte" betyder ikke, at det er koffeinfri.)

Undersøgelser har vist, at små doser (færre end 30 milligram) koffein om dagen kan give dig en pick-up og ændre dit humør. Over 100 mg forbrugt dagligt kan føre til koffeinafhængighed (tilbagetrækningssymptomer som hovedpine, irritabilitet og mavebelastning kan opstå, hvis koffeinbrug er stoppet). De fleste amerikanere bruger ca. 250 milligram koffein fordelt hele dagen (gennemsnitlig 2-3 kopper kaffe, ikke med andre kilder til koffein som sodavand).

MERE: Tweak din kost til at bekæmpe søvnløshed

Adskilligt har forskellige produkter forskellige koffeinindhold. En ounce mørk chokolade indeholder typisk 20-30 milligram koffein. De fleste mennesker spiser kun 1 ounce chokolade ved et møde ... især med alt Halloween slik sidder rundt! Kaffens indhold varierer afhængigt af den person, der gør det og typen af ​​kaffe, hvor nogle kaffebarer har næsten to eller tre gange mængden af ​​koffein i en 8-ounce kop sammenlignet med en hjemmebrygget, dryp kaffe. Selv 1 kop kaffe is indeholder 55-60 milligram koffein!

Koffein betragtes som sikkert at forbruge i moderation (200-300 milligram; 2-4 kopper kaffe om dagen), men det anbefales ikke til børn og teenagere. Nylige data tyder på, at koffein kan påvirke vækst og hjerneudvikling hos børn og teenagere, og det kan undertrykke appetit og føre til underernæring.

Hvordan ved du, om du drikker for meget koffein? Hvis du drikker mere end fire kopper om dagen, eller hvis du har søvnløshed, angst, irritabilitet, mavesmerter, muskel tremor eller hurtig hjerterytme efter at have taget koffein. Overvej at skære ned, hvis du opdager, at du lider af tilbagetrækningssymptomer efter at have hoppet over den typiske morgenkaffe.

Måder at skære ned:

  1. Hold øje med dit koffeinforbrug. Husk, selv et par stykker chokolade kan tilføje op! Se på medicin etiketter for at sikre, at de er koffeinfri.
  2. Skift til koffeinfri mærker. Sørg for at kontrollere, at etiketten siger "nej koffein" eller "decaf".
  3. Gradvist skære ned på koffeinindtag. Nogle mennesker finder ud af at drikke et glas mindre sodavand eller skifte til en mindre kop kaffe hvert par dage kan hjælpe. Andre blander koffeinholdige og koffeinfri sammen. For eksempel, i en typisk 8 ounce kop kaffe, start med 4 ounces af regelmæssigt blandet med 4 ounce af koffeinfri. Efter en uge skiftes til 2 ounces regelmæssigt blandet med 6 ounce decaf og derefter afvænning, indtil den regelmæssige kaffe ikke længere er nødvendig.
  4. Brew din te i mindre tid for at reducere koffeinindholdet.
  5. Endelig, hvis du bruger koffein til at føle dig mere vågen, tænk igen. Intet er en erstatning for en god nats søvn. Gør søvn en prioritet over koffein, og du kan bare spare nogle penge for at starte.

MERE: At være træt, faktisk gør dig crave slik

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære