loader
bg-category
FDA vil nu kræve kalorieindhold, der skal sendes til kæden restauranter

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

New Yorkere er nu vant til at kalorere tæller opført på restaurantmenuer overalt, selv hos Starbucks. Som det er deres hensigt er kalorier nu en klar faktor i din beslutning mellem en burrito skål eller quesadillas hos Chipotle (og ugh, om du vil tilføje guac eller ej). Og i dag introducerede FDA et omfattende sæt føderale regler, som kræver, at restauranter landsdækkende viser detaljerede kalorieoplysninger for alle amerikanere.

Det New York Times rapporterer, at de nye regler, der offentliggøres i føderalregistret tirsdag formiddag, vil gælde for fødekæder med 20 eller flere forretninger samt salgsautomater, forlystelsesparker, biografer og endda nogle specielle tilberedte fødevarer i købmanden. Det vil endda kræve kalorieindlæg for alkoholholdige drikkevarer opført i menuer og på menukort. Reglerne vil officielt træde i kraft et år fra nu, hvilket udelukker eventuelle politiske eller juridiske udfordringer.

Den Affordable Care Act, som blev underskrevet i loven i 2010, omfattede et afsnit om menu mærkning. Men på grund af al den tilbagevenden, den kom fra store spillere i fødevareindustrien, er de endelige regler blevet forsinket indtil nu.

Håbet er, at hvis fødevarevirksomheder og -leverandører er fuldstændigt gennemsigtige om kalorieindholdet i deres menupunkter, så kan forbrugerne foretage sundere valg. Det vil igen bidrage til at bekæmpe de kraftige fedmefrekvenser i nationen. New York City har haft kalorieregtelovgivning på plads siden 2008; Juryen er dog stadig ude om, hvorvidt New Yorkers er sundere på grund af det.

Tror du, at FDAs nye kalorimærkningsregler er et skridt i retning af et sundere land, eller blot et eksempel på for meget offentlig regulering? Del dine tanker i kommentarfeltet nedenfor!

Relaterede artikler: Kog derhjemme for at sænke din kalorieantal Ny App Shows Hvad 200 kalorier af dine foretrukne fødevarer ser ud

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære