loader
bg-category
Du kan træne din hjerne til at kræve sund mad [Ny undersøgelse]

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Drømmer du nogensinde om at spise en salat? Vi troede det ikke. Desværre kan de fleste af os ikke sige det samme om en saftig burger. Ironien her er, at vi ved, at salaten er god til vores talje og vores skønhed, og vi vil føle os godt efter at have spist det. En burger og fries vil have den nøjagtige modsatte virkning - i alle henseender.

"Vi starter ikke ud i livet, der elsker franske frites og hater, for eksempel fuld hvedepasta."

Forskere har længe mistænkt, at at spise usund mad fører til en fysisk afhængighed. Når disse usunde fødevareafhængighedskredsløb er etableret, kan de være vanskelige eller umulige at vende om, udsætte mennesker, der har fået vægt på en levetid på usunde madbehov og fristelser.

Spændende ny reasearch har fundet, at vi faktisk kan træne vores hjerner til at kræve sunde fødevarer. "Vi starter ikke ud i livet, der elsker franske frites og hatter, for eksempel fuld hvedepasta," siger medforfatter Susan B. Roberts, ph.d., ernæringslærer ved Tufts University. "Denne konditionering sker over tid som reaktion på spiser-gentagne gange! - Hvad er derude i det giftige fødevare miljø."

Spise sunde fødevarer i seks måneder vil gøre vores hjerner faktisk ønsker det. Roberts og kolleger studerede belønningssystemet i 13 overvægtige og overvægtige mænd og kvinder, otte af dem deltog i et nyt vægttabsprogram designet af Tufts University-forskere og fem, der var i en kontrolgruppe og ikke blev indskrevet i programmet.

Efter seks måneders sund spisning viste hjernens belønningscenter øget følsomhed overfor sunde fødevarer med lavere kalorieindhold.

Begge grupper gennemgik hjernescanning med magnetisk resonansbilleddannelse (MRI) i begyndelsen og slutningen af ​​en seks måneders periode. Blandt dem, der deltog i vægttabsprogrammet, afslørede hjernens scanninger ændringer i områderne af hjernens belønningscenter forbundet med læring og afhængighed. Efter seks måneder havde dette område øget følsomhed overfor sunde fødevarer med lavere kalorieindhold, hvilket tyder på en øget belønning og nydelse af sundere madindstillinger. Området viste også en nedsat følsomhed over for de usunde fødevarer med højere kalorieindhold.

Vægttab programmet featured adfærd ændre uddannelse og højfiber, lav glykæmisk menu planer. Et fald i denne undersøgelse er, at det blev udført på en sådan lille gruppe, men resultaterne er opmuntrende. Forestil dig et liv uden burgerkrævninger!

MERE NÆRING NYHEDER: Fiber til morgenmad hjælper dig med at spise mindre!

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer