loader
bg-category
Hvordan være lykkelig: Udforsk åndelighed

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

For nogle betyder åndelig at gå i kirke, for andre betyder det at finde et stille sted at meditere og tænke på det større billede.

Der er tegn på, at der er en genetisk indflydelse i mængden af ​​åndelighed, du kan have - de mennesker, der er mere åndelige end andre, har faktisk et gen, der er knyttet til en bestemt åndelighed receptor i hjernen. Hvilket ville betyde, at du har forskellige dispositioner for at føle sig åndelig, ligesom de har forudsætninger for hjertesygdomme. Selvfølgelig har du også evnen til at ændre disse forudsætninger med de valg, du laver.

Så hvordan kan du lære at være åndelig? Primært gennem træning din hjerne med transcendente oplevelser, sådan en meditation eller bøn, det vil sige at ændre din bevidsthedstilstand for at fokusere på et helligt billede eller en tanke.

FORSKNING: Meditation kan gøre dig Kinder

Alle har en anden opfattelse af, hvad beder betyder og hvad det gør. Vi kan godt lide at tænke på det som at få evnen til at klare en desperat situation, hvilket giver dig styrken til at klare vanskelige tider. Bønnen er noget udskiftelig med meditation, fordi det er tavs overvejelse.

Der er endda nogle videnskabelige tegn på, at bøn og meditation ændrer neurologisk struktur. Meditation fører til en tykkere cortex (enhver form for regelmæssig mental aktivitet bygger nye hjerneforbindelser). Og vi ved, at meditation virker til afslapning, i det mindste delvist ved at berolige vagusnerven - en nerve, der bærer masser af information til din hjerne.

Så du kan bygge din hjerne ligesom dine biceps, hvis du gør de rigtige øvelser. Nogle undersøgelser har vist, at frontalbenen (som beskæftiger sig med koncentration) lyser under bøn og meditation.

Andre forskere, der anvendte EEG-test til at vise mediterende munke, havde højere end normale gamma-bølger, som anses for at være nyttige til at synkronisere separate former for hjernefunktion for at bidrage til at skabe en samlet opfattelse af verden (ikke i modsætning til formålet med bøn og meditation). Og utrolig nok kan din hjerne næsten fordoble sit aktivitetsniveau.

QUIZ: Hvor glad er du?

Uanset hvad der motiverer folk til at bede, viser studier, at mange af jer finder bønnen nyttig som en form for afslapning (det hjælper med at bremse vejrtrækning og hjerneaktivitet og reducerer puls og blodtryk). Det øger også positiviteten. Efter at have bedt, er du generelt fyldt med fred og glæde.

Der er nogle tegn på, at disse følelser fører til positive fysiologiske reaktioner i hele kroppen, herunder reduktion af stresshormonniveauer og beroligelse af immunsystemet, som derefter frigiver færre proinflammatoriske cytokiner).

Der er også en placebo-effekt af bøn-det hjælper simpelthen fordi du føler det hjælper. Og endelig er den sværeste grund til at kvantificere den opfattelse, at folk, der beder, tror på overnaturlige kræfter, som synes at have en stærk virkning på deres helbred.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære