loader
bg-category
Legenden af ​​Alexander McQueen

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

En forudgående optagelse: Jeg er forspændt om følgende emne, men det er faktisk, at for mange mennesker, både de jeg kender og hundredtusinder, jeg aldrig har mødt, var årets bedste og mest indflydelsesrige udstilling Alexander McQueen: Savage Skønhed, præsenteret af Costume Institute på Metropolitan Museum of Art. I alt besøgte 661.509 besøgende udstillingen under sin løb fra 4. maj til 7. august i år, hvilket gør det nemt det mest viste show, da Costume Institute blev en del af museet i 1946 og det ottende mest betragtede show i hele museets historie, der var placeret deroppe med Mona Lisa-showet i 1966 og Tutankhamens skat i 1978. i en hidtil uset bevægelse i slutningen af ​​weekend holdt metmet deres dørene åbner frem til midnat for at forsøge at imødekomme den enorme og fortsatte efterspørgsel fra folk, der ønsker at se denne udstilling. Men uden for mode og dets hengivne fans var Alexander McQueen ikke for nylig et husnavn. Hvorfor, med en designer, der havde besat og endda defineret den mere avantgarde ende af mode for det meste af hans 19-årige karriere, den pludselige mainstream interesse fra besøgende over hele kloden? Hvad var det med dette kunstneres arbejde, der fascinerede så mange mennesker, forbinder dem med en samtale om, hvad vores mode siger om kultur, politik og identitet?

Ja, hans tragiske udgang i 2010 - i en alder af 40 år - blev international nyhed, ligesom den triumferende resonans i løbet af april i Kate Middletons kongelige brudekjole, designet af hans langtidssassistent Sarah Burton, som graciøst tog den tunge vægt af at være kreativ direktør for McQueen mærket efter hans passering. Disse to ting lavede overskrifter, men de er ikke nok til at skabe vedvarende interesse for, hvad der var en af ​​de mest efterspurgte billetter på planeten for hele tre måneders løb. For mig er svaret meget personligt. Han tog os på en rejse med sine kreationer. Han viste os smukke ting og forstyrrende ting, han fortalte historier om fjerne tidspunkter og steder, han bad os stille spørgsmål om os selv og måske vigtigst, han tillod os at drømme om transformation. Drømmen om transformation er et grundlæggende element i alles personlige historie. Det brænder vores fri vilje og vores følelse af mulighed for at skabe os selv og på enhver lille måde for at forme verden omkring os.

 Watch Aimee diskuterer sine erfaringer med Alexander McQueen med Harold Koda på Metropolitan Museum of Art.Han tillod at hans heroiske kvinder var ukonventionelle skønheder, han erkendte, at styrke og sårbarhed kan og bør eksistere inden for samme person. Han kæmpede for fantasiens autoritet og dets evne til at frigøre os fra det, der holder os i fangenskab. Det var mit privilegium at kende ham og kalde ham min ven. Det var min ære at bære nogle af de utrolige kreationer, der blev fremvist i Met. Ved at give mig platformen til at udforske min egen evne til at transformere, mindede han mig om, at vi alle må gøre krav på vores egen unikke skønhed.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer