loader
bg-category
10 Stress-Relieving Foods

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Donuts, kager, chips - der er ingen benægtelse, at visse fedtfattige og sukkerholdige fødevarer er go-to måder at selvmedicinere, når vi er stressede. Men sandheden er, at de samme fødevarer kan sende vores følelses-gode hormoner på en rutsjebane og lade os føle sig træg, deprimeret og værre end nogensinde. Så hellere end at nå frem til junkfood næste gang du føler dig frazzled, gør dit hjerte og krop en fordel ved at gå til komplekse carbs, sunde fedtstoffer eller magre proteiner.

Disse 10 sunde indstillinger har alle de næringsstoffer, du har brug for for at afværge mental og fysisk stress og komme tilbage til en tilstand af lyksalighed.

1Oatmeal

De komplekse carbs i havregryn øger serotonin niveauerne og hjælper med at skabe en beroligende effekt på hjernen, ifølge Keri Glassman, RD, forfatter af "Slim, Calm, Sexy Diet: 365 Bevist Mat Strategier for Sind / Krop Bliss." "Denne komfort mad , som også har antioxidantegenskaber, giver os en beroligende følelse, som hjælper os med at forhindre stress, "siger hun.

2Oranges

Sure, appelsiner er chock-fulde af immunitetsstimulerende C-vitamin, men vidste du, at samme næringsstof også kan hjælpe vores kroppe med at lindre stress? "Når vi er stressede, frigiver vores krop flere frie radikaler," forklarer Glassman. "C-vitamin i appelsiner hjælper vores organer til at holde disse frie radikaler fra at opbygge og forårsage mere stress."

FORSKNING: C-vitamin sænker hudens aldring

3Walnuts

Tid til at få crunching! Valnødder indeholder alfa-linolensyre, en essentiel omega-3 fedtsyre, der kan reducere blodtrykket, forhindre oversvømmelser i stresshormoner og beskytte mod humørsvingninger. Glassman bemærker også, at den enkle handling at knase nogen nødder kan hjælpe med at lindre følelser af aggression.

LÆS MERE: Vil du tabe sig? Gå amok!

4Berries

Uanset om det er blåbær, hindbær eller jordbær, er disse små frugter store på antioxidanter, der har stressaflastende egenskaber. Bær er også en glimrende kilde til C-vitamin, som kan holde vores cortisolniveauer kontrolleret.

5Dark Chokolade

"Chokolade har et ubestrideligt link til humør," siger Glassman. "Vi spiser mere chokolade, hvis vi er deprimerede for at få os til at føle os bedre." Og det virker. Bare sørg for at holde fast i mørk chokolade, som ikke kun har sunde antioxidanter, men kan også sænke blodtrykket og få os til at føle sig roligere og mere afslappet. Nu hvem skal argumentere med det?

6Chamomile Tea

Handlingen med at nippe til enhver varm drik kan være meget beroligende. Kamille te i særdeleshed er en beroligende urte-drik, der vides at være en mild beroligende og søvn-inducer-perfekt til et pre-slumber ritual.

LÆS MERE: Naturlige søvnløsninger

7Cottageost

Vælg noget fedtfattigt cottageost, drys det med hørfrø og toppen med friske blåbær - og du har selv fået en stemningsfremmende snack. Carbs frigive en stabil forsyning af energi og serotonin, mens bærene arbejder for at kontrollere disse ubehagelige stresshormoner.

8Avocados

Disse grønne gudinder er rige på glutathion, et stof der forhindrer absorption af fedtstoffer, der forårsager oxidativ skade fra stress. Avocados er også en god kilde til beta-caroten, E-vitamin og det stadigt vigtige folat, der virker som en stemningsstabilisator.

9Asparagus

Depression har været forbundet med lave niveauer af folsyre, noter Glassman. Så lad dem op på de mørke grønne grøntsager. Asparges, for eksempel, er højt i folat, et humørforøgende næringsstof, som kan hjælpe med at afværge stress eller et blåt humør.

OPSKRIFT: Anti-Aging Grillet Courgetter & Aspargesalat

10Milk

Fik mælk? Det er højt i antioxidanter, vitamin B12, protein og calcium, som kan afværge frie radikaler, der er forårsaget af stress. Plus, proteinet i mælk har en beroligende virkning ved at sænke blodtrykket, og mælkens kalium hjælper med at lindre muskelspændinger og kramper. Bunden i vejret!

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer