loader
bg-category
Øvelse til at kontrollere diabetes

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Må du få dit blodsukker under kontrol? Kom i gang! Dine muskelceller er den største bruger af glukose i kroppen, så det er fornuftigt at bruge dine muskler til at hjælpe med at kontrollere dit blodsukker.

At være mere fysisk aktiv hjælper med at kontrollere blodsukkeret ved at bruge glukose til energi under og efter træning. (Når du forbrænder kalorier, brænder du først og fremmest glukose.) Og det hjælper din krop til at blive mere følsomme overfor det insulin, du laver, så dine celler lader glukose ind, når insulin kommer banke og sænker mængden af ​​glukose i dit blod. Plus øger din træning din energi, hjælper dig med at nå eller forblive sund og forbedrer dit hjertes sundhed ved at sænke LDL ("dårligt") kolesterol og triglycerider, hæve HDL ("godt") kolesterol og sænke højt blodtryk. Øvelse hjælper også dig med at sove bedre og reducerer stress, som begge hjælper med at kontrollere blodsukkeret. Og sidst men ikke mindst, at tabe sig og kontrollere dit blodsukker kan hjælpe dig med at komme af eller holde dig væk fra diabetesmedicin.

Prøv dette:

Brug en skridttæller til at logge dine daglige trin. Gør gradvist stigningstællingen og arbejder mod et mål på 10.000 trin hver dag.

Ramte vejen En af de bedste måder at få mere aktiv på er at gå. "Walking er opnåeligt under din kontrol, og du behøver ikke et motionscenter eller en klasse til at gøre det i," siger Peggy Doyle, RD, LD, en certificeret diabetespædagog og ambulant diætist på Cleveland Clinic Fairview Hospital Wellness Center. Start simpelthen, hun råder, at etablere vanen: Vælg to eller tre dage om ugen for at gå en 10-minutters gåtur. Når du er i sporet, skal du begynde at øge varigheden og frekvensen. Målet er at gå mindst 30 minutter om fem eller flere dage om ugen. Trykket for tiden? Du kan bryde din daglige dosis i mindre klumper, som tre 10-minutters intervaller. Walking er også en omkostningseffektiv form for motion. Alt du behøver er et godt par sko og strømper, som er særligt vigtige, når du har diabetes. Over tid kan højt blodsukker forringe omsætning og nervefunktion, hvilket gør dine fødder tilbøjelige til langsomt helbredende sår, som kan blive smittet. Så før du laver disse sko op, skal du tage en gang over for at kontrollere eventuelle problemer, og se din læge, hvis du ser noget mistænkeligt ud. Bliv aktiv om dit helbred: Hvis du ikke er en fan af at gå, vil enhver aktivitet, der får dig til at bevæge dig og trække vejret lidt hårdt, gøre. Overvej aktiviteter, du kan lide, rådgiver Doyle, så du holder fast i det. Square dancing, havearbejde, cykling og svømning alle gør tricket. Nøglen er at begynde at gøre dem mere regelmæssigt, og så finde måder at gøre dem lidt mere fysisk strenge. For eksempel, hvis du spiller golf, gå i stedet for at køre en vogn og bære dine egne klubber. Prøv at arbejde modstands træning (ved hjælp af vægte eller modstand bands) i din rutine to gange om ugen for at opbygge og styrke musklerne. Ifølge American College of Sports Medicine forbedrer modstandstræning insulinfølsomhed lige så effektivt som aerob aktivitet. Start Smart: Husk at motion nedsætter dit blodsukker - hvilket er en god ting, så længe det ikke går for lavt. Tjek dit blodsukker lige før og efter at du træner, indtil du lærer, hvordan motion påvirker dine aflæsninger. Da din krop justerer sig for at være mere aktiv, og du øger intensiteten og mængden af ​​tid, du udøver, kan du muligvis sænke din medicin (hvis du tager noget) for at holde dit blodsukker fra at gå for lavt. Kontakt din læge, inden du foretager justeringer af din medicin eller insulin. Hvad forårsager din sukker cravings? Komme i gang: Den sværeste del om at starte en øvelsesrutine kan tage det allerførste skridt. Her er et par ideer til at komme i gang:

  • To og to: At have en ven sammen ændrer din aktivitet fra motion til en social begivenhed, noterer Doyle. Talking vil distrahere dig fra hvor meget du arbejder - og du kan bare gå længere end du troede du ville. Plus, en fodbold øger din ansvarlighed, så du kommer ud og gør det.
  • Hunde velkommen: "At gå hunden kan være et godt udgangspunkt," siger Doyle. Tag dit kæledyr til en ekstra udflugt hver dag, eller behandl din hundkammerat til en ekstra lang tur gennem parken i stedet for bare at gå en gang rundt om kvarteret.
  • Hit butikkerne: Snøre dine sko (og efterlade dig lommebogen bag) med et indkøbscenter på dit lokale indkøbscenter.

af Stacia Jesner

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer