loader
bg-category
Sådan er du glad: Udtryk taknemmelighed

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Du er uafhængig og i stand til. At bede om hjælp er ikke altid let. Men næste gang nogen gør dig en tjeneste, skal du prøve at udtrykke taknemmelighed. Du vil elske resultaterne.

Udtryk taknemmelighed øger lykken og reducerer følelser af depression. Taknemmelige mennesker oplever større livtilfredshed og er mindre tilbøjelige til at være misundelig eller ivrig. De er mere empatiske, tilgivende, håbfulde, mindre materialistiske og mere generøse end deres mindre taknemmelige modparter. Sonja Lyubomirsky, Ph.D., professor i Psykologisk Institut ved University of California, Riverside, har gjort omfattende forskning på taknemmelighed, og emnet er en del af hendes bog "The Happiness." Hun siger folk, der skriver fem ting, de er taknemmelige for en gang hver uge eller skrive taknemmelige breve til dem, de værdsætter, er lykkeligere, mere optimistiske og mere forbundet med andre. Hun understreger, at et taknemmelige brev er forskelligt fra en taknotation. "Ofte er taknoter skrevet ud af drift. Et taknemmelig brev indebærer at skrive afsnit eller sider af, hvad der gør dig til at føle dig taknemmelig for denne person, ting eller situation. Du uddyber hvad du er taknemmelig for; det er mere magtfulde end tak-noter, siger Dr. Lyubomirsky. Her er nogle måder at udtrykke taknemmelighed for:

  • Skriv en taknemmelighed e-mail eller brev. Det er ligegyldigt, om du sender det. Dr. Lyubomirsky siger, at denne aktivitet får dig til at føle sig tilfreds og forbedre dit humør, fordi det kan hjælpe dig med at værdsætte dine relationer.
  • Hold en taknemmelighed journal. Skriv hvad du er taknemmelig for - med følelse.
  • Skift til teknologi. Download "Live Happy", en iPhone-app baseret på Dr. Lyubomirskys bog. Du kan udføre lykkeforøgende øvelser, herunder udtryk for taknemmelighed. Vælg venner og familiemedlemmer i din kontaktliste, og send dem forståelsesord. Eller læg ned hvad du er taknemmelig for i en digital journal. Ansøgningen måler, hvor meget disse aktiviteter øger din lykke.

Hvordan man holder en journal "Når du bruger disse mekanismer, kan de få dig til at føle dig mere velgørende og generøs. Udtryk taknemmelighed har vist sig at forhindre folk i at tage ting for givet, "siger Dr. Lyubomirsky. Dr. Art Markman, en psykologi professor ved University of Texas i Austin og YouBeauty Psychology Advisor, siger, at udtrykke taknemmelighed kan være et middel til at klare sig, når de står over for vanskeligheder.

  • For det første kan taknemmelighed bryde eller undertrykke et dårligt humør. "Når du føler dig nede, har du tendens til at dvæle på deprimerende minder. Tænker på, hvad du er taknemmelig for, lader dig huske lykkelige dele af dit liv, "siger Dr. Markman.
  • For det andet kan taknemmelighed ændre din motivation. "Tøffe tider forårsager stress. Fokus på gode ting i livet kan hjælpe dig med at nå dine mål med en positiv holdning frem for at forsøge at undgå dårlige situationer, "siger han.

For at se positive resultater fra at udtrykke taknemmelighed, skal du finde den bedste måde at arbejde på i dit liv. Uanset om det er en gang om ugen eller hver dag, skal du bestemme den frekvens, der passer til dig. "Udtryk taknemmelighed skal være sjovt og føle sig naturligt; det burde ikke føles som en opgave. Det skal passe til din personlighed, mål og livsstil, "siger hun.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer