loader
bg-category
De 20 bedste fødevarer til din vision

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Husk vej tilbage, når du først hørte, skal du spise gulerødder for bedre syn? (Det var sandsynligvis omkring den tid, som nogen fortalte dig, de gør også dine bryster større. Ingen kommentar.)

Den gamle visdom er sandt at være sikker på, men der er en flok andre fødevarer, du sikkert havde ingen idé om, kunne også gøre vidundere til dine peepers. Hvis bare tanken på en anden gulerod vender dit ansigt oransje, tilbyder vi dig et ægte hornhorn til din hornhinde.

Lad os guide dig om en epicurean vision quest.

1Nuts

Valnødder og mandler er også højt i omega-3 fedtsyrer. Det er blevet observeret, at folk, der får færre omega-3'er og mere omega-6 fedtsyrer (fra grøntsagsolie og forarbejdede fødevarer), har tendens til at have mere tørre øjensyndrom. Ville du hellere pope en håndfuld nødder end at tabe en flaskevis Visine? Vi troede det.

Tabe sig med disse nødder

2Herbs

Forskere ved University of Oklahoma Health Services Center undersøger, hvorfor antioxidantvirkningerne af gurkemeje synes at give peepers lidt ekstra beskyttelse. Og kanel kan være nyttigt at behandle inflammatoriske sygdomme som uveitis (i det midterste lag i øjet) og skleritis (i hvid del af øjet), der kan skyldes infektion eller autoimmune tilstande.

Spice It Up for bedre sundhed

3Leafy Greens

Mørke, grønne grønne grøntsager som kale, spinat, collards og rovfrugter giver lutein og zeaxanthin, to antioxidanter, der er til stede i høj koncentration i den centrale del af nethinden. Det område, der hedder makulaen, rummer keglerne, som giver dig mulighed for at se farver og er udsat for skade fra kortbølgelængdeblåt lys (regnbue B-I-V-delen). Luteinfiltrer blåt lys og sammen med zeaxanthin bekæmper akkumuleringen af ​​frie radikaler, der kan føre til grå stær og aldersrelateret makuladegeneration, den førende årsag til blindhed hos mennesker over 55 år.

GALLERI: 10 eksotiske frugter og grønsager

4Vibrerende grøntsager

Betakaroten, hovedlinjen for pro-øje næringsstoffer, er vigtig for sin rolle som forstadie til antioxidant vitamin A. Uden nok kan hornhinden foran øjet tørre ud, blive overskyet og endog udvikle sår. A-vitamin i søde kartofler og peberfrugter holder hornhinden hydreret, mens C-vitamin de indeholder øger antioxidantkraft. Broccoli og squash beskytter nethinden med zeaxanthin og lutein.

KOLONNE: Dyrk dine egne tomater

5Seeds

E-vitamin (sammen med andre sunde øjne antioxidanter som beta caroten og C-vitamin) kan afvige macular degeneration ifølge National Eye Institute. Det er også forbundet med lavere kataraktrisiko. En en-ounce enkeltbetjeningspose solsikkefrø har mere end halvdelen af ​​dit daglige krav til E. Kast nogle græskarfrø ind i blandingen for et skud af zink, som også kæmper med katarakter og understøtter god nattesyn.

KOLONNE:Alle fødevarer Aren er skabt lige

6Eggs

På trods af et udslæt af bekymring i de senere år over øjenskader fra Halloween-æggene, er ægene ordentligt på en tallerken, der er fantastisk til øjensyn. De har lutein og zeaxanthin samt vitamin A og zink for at holde øjnene hydreret og sikrere fra frie radikaler.

OPSKRIFT:Tunesisk Egg Scramble

7Tropiske frugter

Feast dine øjne på en farverig frugtsalat, og hjælpe med at støtte din farvesyn, mens du er på det. Kiwi indeholder lutein og zeaxanthin for at beskytte nuancesamlingskegler. Plus, C-vitaminet i kiwi, mango og cantaloupe (som også kan prale af en masse vitamin A) kan bidrage til at fremme tåreproduktion, holde øjnene fugtede og vaske væk potentielle irritationsmidler.

Bust ud af din Fruit-and-Veggie Rut

8Oysters

Melanin, pigmentet, der giver din hud sin farve, er en måde for din krop at beskytte sig mod solen ved at blokere UV-stråler. Det er også fundet på bagsiden af ​​dit øje, afskærmning af din nethinden. Østers er tung i zink, som hjælper shuttle vitamin A til nethinden til at producere mere melanin.

9Fish

Vi hører masser om omega-3 fordele ved koldtvandsfisk som laks, herunder nedsat risiko for hjerte-kar-sygdomme og øget godt kolesterol. Disse fedtsyrer er også gode til øjnene. En type omega-3, DHA, er fremtrædende i stavens cellemembraner. Hvis der er skader på disse membraner (hvilket kan ske meget i et organ, der er hovedformålet med at indsamle sollys), er DHA nødt til at reparere og genopbygge.

Kan fiske oliekamp aldring?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære