loader
bg-category
Børn, der reducerer tilsat sukker, forbedrer sundhed i dage

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

At reducere tilsat sukker i kun ni dage i fedme hos overvægtige børn gav dem enorme forbedringer i hjertesygdomsrisikofaktorer, ifølge en ny undersøgelse af aterosklerose. Forskere lavede kun en ændring i studiet af 37 børn i alderen 9 til 18 år, der havde stor risiko for hjertesygdomme og type 2 diabetes. De skærer børnenes daglige sukker fra 28 procent til 10 procent og fructose fra 12 procent til 4 procent af de samlede kalorier. De sænkede sukkeret ved at erstatte fødevarer højt i tilsatte sukkerarter, for eksempel søde yoghurt og kager, til byttehandel som bagels og pizza. De ændrede ikke det samlede kulhydrat, fedt eller protein. De gav børn mad og drikke med samme antal kalorier, fedt, protein og kulhydrater som deres sædvanlige kostvaner.

Resultatet var en 33 procent fald i triglycerider, et fedt forbundet med hjertesygdomme. Forskere fandt også et fald på 49 procent i små, tætte LDL-kolesterol, en risikofaktor for hjertesygdomme. Undersøgelsen afslørede en 49 procent reduktion i et protein kaldet apoC-III, som er bundet til høje triglyceridniveauer.

Denne kortsigtede undersøgelse tilføjer forskernes tidligere arbejde, der forbinder tilsatte sukkerarter med hjertesygdomme og stofskiftesygdomme.

Den tidligere forskning konkluderede, at overvægtige børn, der reducerede deres sukkerindtag, forbedrede blodtrykket og kolesterolet efter kun 10 dage. Forskere ledte efter svar på spørgsmålet om, hvorvidt det er sukker selv eller den resulterende vægtforøgelse, der skader sundheden?

Debat er vokset omkring tilsatte sukkerarter eller de ekstra sødestoffer, fødevarevirksomheder sætter i deres produkter. Dette er ikke sukkeret, der forekommer naturligt i fødevarer som frugt.

I denne indledende undersøgelse erstattede forskere fødevarer, der tilsatte sukker med andre kulhydrater og sørgede for, at børnenes vægt og kalorieforbrug forblev uændret. Selvom de ikke tabte sig, blev børnene bedre. Forskere siger resultaterne viser kalorier fra sukker er især tilbøjelige til at bidrage til type 2 diabetes og andre metaboliske sygdomme. Alle kalorier er ikke skabt ens.

Forskere studerede 43 børn mellem 9 og 18 år, de betragtede ved særlig høj risiko for diabetes og relaterede lidelser. Alle børnene var sorte eller spanske og overvægtige. Hvert viste mindst et eller flere symptomer på risikofaktorer, herunder hypertension, højt blodsukker, unormalt kolesterol og overskydende kropsfedt omkring taljen. Børnene havde fået et gennemsnit på cirka 27 procent af deres daglige kalorier fra sukker. Den gennemsnitlige amerikaner bruger ca. 15 procent af deres daglige kalorier fra sukker. Forbruget af børn er som regel meget højere, dels fordi de drikker de fleste sukkerholdige drikkevarer.

Fagernes LDL-kolesterol faldt med 10 point. Diastolisk blodtryk faldt fem point. Deres triglycerider faldt 33 point. Og indikatorer for deres diabetes risiko - deres fastende blodsukker og insulin niveauer - også forbedret dramatisk.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer