loader
bg-category
Benzoylperoxid: Ven eller Foe?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

"Fik acne? Du skal prøve benzoylperoxid. Det er bare det, der gør det forsvinder hurtigt. Det undrede sig for mig. "

"Er du skør?! Lyt ikke på hende. Alle ved, at benzoylperoxid er farligt. Det er irriterende som helvede og giver dig også rynker. "

Hvem har ret? Nå ... begge. Huh?

Du ser, benzoylperoxid er et kraftigt våben mod acne. Og som alle kraftfulde våben har det sine ulemper. Det er op til dig at afgøre, om afregningen er det værd. Forhåbentlig hjælper dette dig med at beslutte, om benzoylperoxid er en ven eller fjende for din hud:

Benzoylperoxid: Hvad er det, og hvad gør det?

Benzoylperoxid er et peroxid. Duh! (hvis du undrer dig over, er et peroxid en ustabil binding af to oxygenatomer, som kan generere frie radikaler).

Vi ved benzoylperoxid dræber P.Acnes (de bakterier, der forårsager acne), men har ingen anelse hvordan. Forskere mener, at det virker ved at generere frie radikaler. Disse frie radikaler angriber cellevæggene i P.Acnes, indtil det dør.

Den gode del? P.Acnes vokser ikke resistent over for benzoylperoxid så du behøver ikke bekymre dig om, at det bliver ubrugeligt når som helst snart.

Der er mere. Benzoylperoxid har en peeling-virkning, også. Dette hjælper med at holde porerne rene fra gunk og forhindre breakouts.

Benzoylperoxid gør huden alder hurtigere?

Husk da jeg nævnte, at benzoylperoxid genererer frie radikaler? Nå er frie radikaler ubehagelige små molekyler, der ødelægger proteiner som kollagen og elastin og ødelægger endda din celle DNA. Resultatet? Rynker.

Det er den korte historie. Den lange historie er lidt mere kompliceret.

Ikke alle frie radikaler er skabt ens. Den type, du vil undgå som pesten, er hydroxylradikaler. De er de mest skadelige for din hud. Heldigvis Benzoylperoxid genererer ikke hydroxylradikaler. Det genererer phenylradikaler.

Ifølge Paula Begoun: "Phenylradikaler er ikke så skadelige som hydroxylradikaler, og da reaktionen, der fører til skade, opstår hurtigt [BP kan nedbryde 50% af E-vitamin, der findes naturligt i din hud inden for 30 minutter] Skaden er kort og flygtig. Dette er ikke mere skadeligt end skade på frie radikaler, der opstår på din hud, fra blot at være omgivet af ilt, og en sådan reaktion modvirkes let af produkter, der indeholder antioxidanter. "

Vær opmærksom på den sidste del: du kan neutralisere disse frie radikaler med antioxidanter. Benzoylperoxid er ikke en sikker sætning til dybe rynker.

Relaterede: Hvad er de bedste antioxidant serum?

Har benzoylperoxid andre bivirkninger?

Yep. I høje koncentrationer kan benzoylperoxid irritere huden, tørre det ud eller give dig en allergi. Heldigvis viser undersøgelser, at lave (2,5%) koncentrationer af benzoylperoxid har de samme fordele som højere doser, men med færre bivirkninger.

Sådan bruges benzoylperoxid

Benzoylperoxid er ikke så slemt som det er lavet til at være. Men det har stadig få bivirkninger, så jeg anbefaler det ikke som din første behandling mod acne.

Prøv noget mildere som salicylsyre eller tea tree olie først, og hvis det ikke virker, flytte du på benzoylperoxid.

Endnu en ting: Fenylradikaler må ikke være lige så farlige som hydroxylradikaler, men du vil stadig begrænse deres produktion. Med andre ord, Brug kun benzoylperoxid på dine bumser, ikke hele området.

Relaterede: Benzoylperoxid VS Salicylsyre: Hvilken skal du vælge?

Kan du bruge benzoylperoxid med salicylsyre?

Jeg får dette spørgsmål hele tiden. Både benzoylperoxid og salicylsyre er effektive ingredienser til olieagtig, acne-udsat hud.

Du ved alt om benzoylperoxid nu, så lad os fokusere på salicylsyre. Salicylsyre er en exfoliant, der kommer inde i porerne, exfoliating dem indefra. Det hjælper også med at holde olieproduktionen under kontrol.

Undersøgelser viser detBenzoylperoxid virker endnu bedre, når det bruges sammen med SA. Men denne combo er for hård for nogle mennesker. Det kan irritere din hud og gøre det flager.

Hvis du vil bruge begge, anbefaler jeg dig Brug salicylsyre om morgenen og hold dig til benzoylperoxid om natten. Eller du kan bruge dem på anden dag.

Relaterede: Hvorfor salicylsyre er nøglen til at holde fedtet hud uden hud

Hvad er de bedste produkter med benzoylperoxid?

  • La Roche Posay Effaclar Duo Dual Action Acne Behandling ($ 36,95): 5,5% benzoylperoxid. Fås hos Look Fantastic og Ulta.
  • Paula's Choice Clear daglig hudrensning behandling med 2,5% benzoylperoxid ($ 18,00): 2,5% benzoylperoxid. Tilgængelig hos Paula's Choice og Skinstore.
  • Proactiv Emergency Blemish Relief ($ 20,00): 5% benzoylperoxid. Tilgængelig hos Ulta.

Køb posten

Bundlinjen

Benzoylperoxid er en effektiv acnebehandling, men kommer ikke uden ulemper. Brug det omhyggeligt!

Har du nogensinde brugt benzoylperoxid? Del din oplevelse i kommentarerne nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære