loader
bg-category
4 måder at stoppe følelsesmæssig spisning

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

© shira gal

Jeg er en følelsesmæssig æder. I årevis, når jeg følte mig trist, ensom eller ængstelig (hvilket var meget ofte), ville jeg nå frem til nogle chokoladekiks, en pakke chips eller en Mars bar. De var min krykke, en måde at distrahere mig og ignorere, hvad jeg følte inde. I et stykke tid ville jeg føle mig meget bedre. Men disse negative følelser ville altid komme tilbage.

Komfortfødevarer virkede ikke. Det gjorde bare tingene værre og skadede også mit helbred. Mens jeg aldrig har været fed eller meget overvægtig, har følelsesmæssig spisning fået mig til at kløfte for meget junkfood og chomp på for få frugter og grøntsager, hvilket ikke er godt for dig. Jeg vidste, at jeg måtte ændre. Det var ikke let, og nu og da har jeg et tilbagefald og spiser en sød behandler, når jeg føler mig nede, men for det meste lykkedes det mig at få min følelsesmæssige spisning under kontrol. Sådan er det:

1. Identificer dine udløsere

Det første skridt i at overvinde følelsesmæssig spisning er at finde ud af, hvad der udløser det. Vender du til mad for at følte følelser af sorg, angst, ensomhed eller skam som jeg gjorde? Spiser du mere, når du er stresset? Eller måske du forkæle nogle søde eller salte godbidder til at belønne dig selv, når du har opnået et mål? Eller finder du ofte dig selv, måske på grund af arbejde eller et aktivt socialt liv, i situationer hvor mad er bugtet? Eller spiser du, når du keder dig, bare for at have noget at gøre? Eller er der en anden grund?

Når du føler trangen til at spise for meget eller nå frem til din yndlingskomfort, skal du stoppe et øjeblik og finde ud af, hvad der forårsager det. For bedre at identificere dine udløsere, hold en følelsesmæssig spisestue. Skriv ned stemningen du er i, når du spiser, hvad du spiser, på hvilket tidspunkt af dagen, hvilken lejlighed, hvordan du føler dig mens du spiser, og hvad du føler efterpå. Efter et stykke tid ses der et mønster. Når du har fundet årsagen, vil du endelig kunne klare det.

2. Oplev dine følelser - selv de dårlige

At tackle dine følelser på hovedet, især når de er negative, er ligefrem skræmmende! Derfor vender mange af os til mad. Så vi kan dumme smerten i stedet for at opleve det. Men det hjælper ikke rigtig, gør det? Vores følelser er et vindue ind i vores sjæl. Frygt, angst, ensomhed og andre dårlige følelser hjælper os med at forstå, hvad der er galt i vores liv, hvad vi er frustrerede og stressede om, hvad vi drømmer om og gør os glade. Ved at ignorere dem forlænger vi kun vores ulykke.

I stedet, når du føler trang til følelsesmæssig spis, så prøv at opleve følelsen af ​​at forårsage det. Tag en dyb indånding og husk: Selvom det kan føles, at dine følelser vil overvælde dig, hvis du får dem til at strømme, aftar de forholdsvis hurtigt, når du lader dem køre deres kurs og ikke obsessere for eller ignorere dem. Det vil ikke være behageligt, men ved at holde sig opmærksom og opleve det, du føler, vil du indse, at du kan tolerere de negative følelser. Og så vil du kunne løse de problemer, der udløser dine dårlige spisevaner.

3. Find sunde måder at klare

At lære at styre dine følelser tager tid, især hvis du er brugt, før du selv forstår det, at nå frem til et stykke kage eller en kasse med cookies, når du føler dig dårlig om noget. Bryde vanen er hård, og en af ​​de bedste måder at gøre det på er at erstatte fødevarer med højt indhold af fedt og / eller sukker med et sundere alternativ. Jeg taler ikke bare om at erstatte kage med en sundere snack som et æble eller yoghurt. Når du føler trang til følelsesmæssig spis, skal du gøre noget andet, der får dig til at føle dig godt både på kort og lang sigt, som at lege med et kæledyr, lytte til dine yndlingssange (så længe de er positive), træne, tage et bad, læser en god bog eller taler til en ven.

4. vedtage sunde livsstil vaner

Mange mennesker kan kun tabe sig, når alt går godt i deres liv. Ved det første tegn på stress eller problem går de igen til køleskabet. Problemet er, livet er fyldt med overraskelser, og mange af dem er ikke hyggelige overhovedet! For at holde din vægt ned og overvinde følelsesmæssig spisning, skal du lære at håndtere de kurvekugler, som livet kaster på dig. Og det er meget lettere at gøre, når du er stærk, sund og afslappet. Derfor er det vigtigt at vedtage sunde livsstilsvaner, der holder dig i god fysisk og følelsesmæssig form:

Træn dagligt: Selv gå en kort gåtur med din hund hjælper. Udøvelse holder dig i form, frigiver følsomme endorfiner og reducerer stress.

Tag et par minutter om dagen for at slappe af: Jeg ved, at det lyder egoistisk at tage lidt tid for dig selv hver dag, især hvis du jonglerer et job, børn, en mand og et socialt liv. Men du vil ikke være i stand til at tage vare på dine kære og gøre dit arbejde godt, hvis du altid har brændt ud og udmattet. Find tid til at tage mindst 20-30 minutter hver dag at slappe af. Meditere, tag et langt bad, læs eller gør noget andet, der slapper af.

Få din skønhedssøvn: vidste du, at der er et sammenhæng mellem søvn og overspisning? Når du ikke får nok søvn, producerer din krop mere ghrelin, hormonet der stimulerer appetit og mindre leptin, den der fortæller hjernen, når du er fuld. Så jo mindre du sover, desto mere mad kræver din krop. Prøv at få mindst 8 timers søvn om natten.

socialisere: skabe et positivt miljø omkring dig, der understøtter sundhed og velvære. Omgiv dig med positive tanker og brug tid med positive mennesker. De vil hjælpe dig med at se den positive side af tingene, sætte dem i perspektiv og lade dig slappe af. De vil også være der for dig, når du har brug for hjælp eller bare en person til at tale med.

Jeg håber, at disse tip vil hjælpe dig så meget som de har hjulpet mig. 🙂

Er du en følelsesmæssig æder? Har du flere tips til, hvordan du kan overvinde følelsesmæssig spisning?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer