loader
bg-category
1 ud af 3 amerikanske voksne føler sig flov over denne funktion

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Hvornår var sidste gang du gik til tandlægen? Er du fortrolig med din tænkning og tænder? Hvis du svarer på disse spørgsmål, får du dig til at føle dig ubehagelig eller lidt forlegen, så kan du relatere til 33 procent af middelalderen, der føler det samme. Ifølge University of Michigan's National Poll on Healthy Aging skader en ud af tre amerikanere i alderen 50 til 64 år for hans eller hendes tandhygiejne, og en endnu højere procentdel har på nogen måde haft nogen form for smerte eller vanskeligheder med hans eller hendes tænder . Undersøgelsen antyder, at disse problemer ofte fører tilbage til dårlig dental dækning under forsikring eller føderale hjælpeprogrammer som Medicare.

"Den klare sandhed er, at når vi alder, kræver vores tænder en minimal investering i generelle rengøringer to til fire gange om året afhængig af den type tandlægning, der er til stede", siger San Francisco kosmetisk tandlæge Niloufer Hamsayeh, DDS. "De fleste forsikringer dækker kun to rengøringer om året."

Du kan også lide: 4 Misforståelser om tandlægen

Omkring 60 procent af de undersøgte rapporterede at få regelmæssig forebyggende tandpleje, men resten rapporterede enten uregelmæssigt (17 procent) eller kun hvis der var et alvorligt problem (23 procent). Det er sandsynligt, fordi 28 procent af deltagerne sagde, at de slet ikke havde dental dækning, og en endnu større 50 procent var usikker på, hvordan de ville betale for tandpleje efter at have vendt 65, da Medicare ikke dækker rutinemæssig tandpleje.

Afstemningsdeltagere kunne sandsynligvis citere omkostninger som den største hindring for at få ordentlig tandpleje, men andre vigtige faktorer rapporterede var mangel på tid, manglende evne til at finde en tandlæge og endda frygt for at komme til tandlægen. "Virkeligheden er, at oral sundhed er lav prioritet for det meste af befolkningen", siger Dr. Hamsayeh. "Vi får et sæt tænder, så enten være sande for dem, eller de vil være falske for dig!"

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer