loader
bg-category
Vil du sænke hudens aldring? Ny forskning fortæller dig hvordan

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Hvis du bærer solcreme, når du er ude i den flammende sommersol, er det ikke en brainer. Men dem, der samvittighedsfuldt slather det, når de er ude på stranden eller slapper af ved poolen, tager ikke altid de samme beskyttelsesforanstaltninger dagligt. Beskyttelse af din hud bør ikke kun være noget du gør ved lejlighed - og nu er der en anden grund til at genoverveje dine solcremevaner. Science har allerede vist at et bredspektret solcreme kan hjælpe med at afværge en smertefuld forbrænding og beskytte mod potentielt dødelig hudkræft, men Ny forskning peger på en anden effekt af daglig solcreme brug, indtil dette tidspunkt har vi vidst at være sandt, men kun anekdotisk: Det hjælper med at forhindre rynker og holder din hud så ung.

MERE: Hvorfor skal du bekymre sig om hudkræft

En undersøgelse fra juni 2013 udgivet i Annals of Internal Medicine har vist, at iført solcreme regelmæssigt faktisk forhindrer solinduseret hudforældelse. Det betyder solpletter og rynker, der udvikler sig gennem mange år med at blive udsat for skadelige UV-stråler, kan undgås væsentligt ved at tilføje et lille ekstra trin til din daglige morgenrutine. I undersøgelsen (den første på mennesker) er voksne under 55 blev tilfældigt tildelt en af ​​to grupper: En, der instruerede dem til at anvende solcreme med SPF 15 eller højere til hoved, nakke, arme og hænder hver morgen og genanvendes efter at have gået i vand, svede eller tilbringe nogle timer i solen ; og en hvor brugerne simpelthen blev bedt om at anvende solcreme efter eget valg.

MERE: 27 bedste nye solcreme

Bagsiden af ​​patientens hænder blev undersøgt i begyndelsen af ​​studiet og igen i slutningen, 4,5 år senere. Og hvilke forskere fundet verificerer troen på, at solcreme brug kan spille en vigtig rolle for at bevare dit ungdommelige udseende. Deltagere i den daglige brugsgruppe oplevede 24 procent mindre hudforældelse over hele studieperioden end dem i gruppen med skønsmæssig brug. Takeaway? Solcreme er en højeste anti-ager, men kun hvis du bruger det hver dag. Deltagere blev også tilfældigt tildelt til at tage enten beta-carotenpiller eller placebopiller for at afgøre, om dette antydede anti-ager virker også. Interessant nok syntes beta-carotentilskud ikke at gøre nogen forskel på hudens aldring. Forskere bemærker dog, at undersøgelsen var for lille til at trække konkrete konklusioner om beta-caroten evne til at forhindre fotoalderen. Så indtil en større eller længere undersøgelse er færdig, skal du lægge op på antioxidantrige fødevarer. Det er en god forsikring at spise masser af vitaminfyldte grøntsager, der potentielt kan hjælpe din hud med at beskytte sig selv, selvom fordelene måske bliver mindre end tidligere antaget.

MERE: Beskyt din hud med vitaminer og krydderier

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer