loader
bg-category
Hvordan søvn påvirker din krop

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Din krop har brug for søvn, fordi din hjerne ikke fungerer uden det. Det udøver dele af hjernen, som du normalt ikke bruger. Søvn gør det muligt for de kreative dele af hjernen at styrke og vokse, så de bliver fuldt udviklede, når situationer opstår at bruge dem i løbet af dagen. Du har også brug for søvn, så du kan give din vision (som faktisk er kognitiv aktivitet) en hvile. Sleep giver din hjerne mulighed for at behandle oplysninger og gemme den i din hukommelse.

MERE: Sove, lære og hukommelse

Sove og dit hjerte

Vi ved ikke hvorfor, men hvis du får mindre søvn, end du har brug for, øger du din arterielle aldring og din risiko for hjerteanfald. Undersøgelser har vist, at den optimale mængde er syv til otte timer pr. Nat for mænd og seks til syv timer for kvinder.

Søvn og energi

Mange mennesker har altid problemer med at falde i søvn. Derudover har mange af os (ja, vi også er skyldige) udviklet mindre end optimale vaner, som forværrer vores evne til at sove eller få tilstrækkelig mængde søvn, og så skal vi kæmpe for en ond cirkel. Og når dit immunsystem har brug for al den energi, det kan få - som når det kæmper for en infektion for dig - ikke tilstrækkeligt hvilende, virker dine energiforsyningsforanstaltninger for at overophede disse ledninger og forværre dit energiproblem. Det svækker den energi, dit immunsystem kan låne fra andre dele af dine energibutikker. Så du føler dig mere træt. Når din krop får for lidt søvn eller dårlig søvn (ikke dybt nok eller ikke nok drømmer), har du tendens til at have mere smerte (søvnløsheden tillader dig ikke at opdatere neurotransmitterne helt har det normalt undertrykker smerte). Og den ekstra smerte afleder også energien, så du føler dig udslettet meget tæt på starten af ​​dagen.

QUIZ:Får du nok sove?

Sove og din vægt

Folk, der får konsekvente kvalitet, har en tendens til at have lettere tid til at styre deres vægt. Delvist på grund af skruen med den endokrine regulering af sult og appetit, og dels fordi mindre søvn betyder, at du er mere tilbøjelig til at snakke mere, er bundlinjen, dårlig søvn øger risikoen for fedme med 21 procent. engagere mindre i fysisk aktivitet, og når de gør det, har de mindre udholdenhed, hvilket betyder færre kalorier brændt. Også utilstrækkelig søvn får dig til at frigive mindre af glædehormonet serotonin i din hjerne. For at kompensere, forsøger du at øge disse niveauer med sukkerholdige fødevarer - hvilket ikke hjælper din talje.

Sove og din

Hud Du ved, at din hud ser ud som råkat efter at have trukket en all-nighter-og det er bare en nat. Kontinuerlig søvnløshed gør nogle gnarly ting til din hud. Dine arterier er måske ikke så sunde, så ud over øget risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde får du ikke nok blod til din hud. Forbrændt inflammation får huden til at blive raskere. Og mental træthed får musklerne i dit ansigt til at spændes op. Hvad betyder det hele? Din hud er mere tilbøjelig til sløvhed, grov tekstur, ujævnt pigment og rynker. Kroniske hudforhold som rosacea er også mere tilbøjelige til at flare op og holde sig fast.

QUIZ: Hvor sundt er din hud?

Søvn og stilling

Tal om en skønhed nej-nej! Dårlig holdning - hvilket gør dig til at virke mindre smuk - er forbundet med søvnmodtagelse.

Søvn og smerte

Dårlig søvn betyder dine neurotransmittere, som normalt undertrykker smerter, har ikke tid til at opdatere helt. Av!

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære