loader
bg-category
Fem madfelter at undgå

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Hvad lurer på supermarkedshylder, gemmer sig i køleskabe og i nogle tilfælde forkæler sig så godt for dig? Fødevarer demoner - som i de fem madkriminelle du bør undgå, ifølge Michael F. Roizen, MD, chef wellness officer på Cleveland Clinic og medforfatter med Mehmet Oz, MD, af den bedst sælgende "YOU!" bøger. "Disse fem fødevarekriminelle har ingen indløsende sociale værdi, og de forårsager aldring," siger Dr. Roizen. For at blive sund, skal du kigge efter disse feloner i ingredienserne i dine yndlingsvarer - og undgå dem. "Hvis de kommer op i de første fem ingredienser (undtagen parenteser), må du ikke spise dem," siger han. Uden disse forbrydelser i din kost kan du betydeligt sænke din chance for sygdom og for tidlig aldring.

MERE: Alt hvad du behøver at spise godt!

1. Transfedt

Transfedt er nummer én, fordi det er det værste af bunken. "Transfedt er gift for din krop," siger Dr. Roizen. Også kaldet transfedtsyre, det findes oftest i cookies, kiks, chips og i mange fødevarer, der er tilberedt på fastfood restauranter - især stegte fødevarer. Hvad gør det så slemt? Transfedt ændrer stofskifteprocesser og øger din arteries hærdning (og dermed aldring). Undersøgelser viser, at jo mere transfedt en person spiser, jo hurtigere bliver kardiovaskulærsystemet i alderen.

QUIZ: Hvad er din spisestil?

Pas på, når du leder efter transfedt på fødevareetiketter, da etiketten måske ikke rent faktisk sige transfedt. Se efter ordene delvist hydrogenerede vegetabilske olier. Og hvis du ser en etiket, der siger, at den har nul gram transfedt, tror du ikke nødvendigvis på det: I USA, hvis en mad har mindre end 0,5 gram transfedt pr. Portion, kan fødevaremærket læse 0 gram trans fed. Mens det er en lille mængde, hvis du spiser flere portioner, er det let at forbruge for meget. Hvis delvis hydrogeneret vegetabilsk olie eller vegetabilsk olie blanding er nær toppen af ​​ingredienslisten eller er nævnt før sunde enumættede og flerumættede fedtstoffer, indeholder produktet sandsynligvis masser af de dårlige ting.

2. Mættet fedt

I modsætning til transfedt, som kunstigt skabes, forekommer mættet fedt naturligt. Men det betyder ikke, det er godt for dig. Mættet fedt aldrer dine arterier ved at forårsage opbygning af fedtvæv på deres indre foringer. Fedt i mejeriprodukter, palme- og kokosnøddeolier, og i mindre omfang i fjerkræhud og andre animalske produkter gør det lettere for niveauet af dårligt kolesterol at stige i blodbanen. Interessant nok, "der er faktisk en sikker mængde af mættet fedt, du kan forbruge," siger Dr. Roizen. "Problemet er, at denne sikre mængde er ret lille - fire gram om en time." Så hvorfor undgå fuldstændigt mættet fedt? "Fordi folk ikke gør moderation," forklarer Dr. Roizen. "Det betyder at spise en fire ounce magert svin mørbrad. Og det er det, fedvis, til måltidet. "

3. Tilføjet sukker

Der er to hovedtyper sukkerarter - sukker, der forekommer naturligt i fødevarer som mælk, grøntsager og frugter og raffineret sukker (også et simpelt sukker), der tilsættes mad til sødme. Tilføjet sukker er ethvert sukker, der ikke forekommer naturligt i fødevaren. Ekstra sukker får proteinerne i din krop til at være mindre funktionelle, og som følge heraf øges dine immun- og arterielle systemer og endda dine ledd (hej arthritis). "De dårlige virkninger varer meget længere end madens glæde," siger Dr. Roizen. "Madens glæde kan vare i 10 minutter. Proteinforandringen varer måneder. "

MERE: Seks måder at leve sundere og lykkeligere på

En fødevare er sandsynligvis høj i tilsat sukker, hvis et af følgende stoffer er første eller andet i ingredienslisten (eller hvis flere af dem er til stede): brunt sukker, majssødemiddel, dextrose, fructose, frugtjuice-koncentrat, glucose , honning, invertsukker, lactose, maltose, melasse, råsukker, saccharose, bordsukker. Pas også på koncentreret frugtjuice og udpresset økologisk risekstrakt. "Alle er virkelig bare sukker," siger Dr. Roizen. Hvad angår agave, er det heller ikke sundere end alle de andre tilsatte sukkerarter. Den eneste forskel er, at agave giver mere sødme i mindre doser, så det er en god måde at reducere forbruget på.

4. sirupper

Når det kommer lige ned til det, er et sukker et sukker et sukker. Hvilket betyder, at sirupper - majs, ahorn, malt og andre - er lige så dårlige for dig som de andre tilsatte sukkerarter, der er diskuteret ovenfor. High-fructose majs sirup (HFCS) er et menneskeskabt sukker, der gør de samme ting som sukker, herunder stigende risiko for fedme og metabolisk syndrom. Metabolisk syndrom er en klynge af tilstande - herunder forhøjet blodtryk, forhøjede insulinniveauer, overskydende kropsfedt omkring taljen og unormale kolesterolniveauer - der opstår sammen, hvilket øger risikoen for hjertesygdomme, slagtilfælde og diabetes. Desværre kan HFCS findes i en bred vifte af forarbejdede fødevarer, fra ketchup og korn til kiks og salatdressinger. Det søder også næsten alle de (almindelige) sodavandere, der drikker.

5. Enhver korn, men 100% fuldkorn

Hele korn er korn, der ikke er fjernet af deres ydre lag, kilden til mange nøgle næringsstoffer, og de er ikke blevet raffineret, hvilket betyder, at de bevarer de fleste af deres vitaminer og mineraler.Hele korn indeholder en masse fiber, hvilket er vigtigt for at forhindre arteriel aldring og reducere risikoen for kræft. Problemet er, at medmindre brød eller pasta du spiser er lavet af 100 procent helkorn (og siger så i nummer et sted på ingredienslisten), er det ikke meget bedre for dig end hvide melprodukter, der er blevet fjernet af den sunde ydre skal og kim, siger Dr. Roizen.

Når du spiser disse produkter (brød og pastaer fremstillet med beriget, bleget, ubleget, semolina eller durummel), konverterer din krop hurtigt denne kulhydrat til sukker i blodbanen, og vi er tilbage til de samme sundhedsmæssige problemer, du får fra at forbruge tilsatte sukkerarter . Et hundrede procent fuldkorn, i mellemtiden, tager længere tid at konvertere til sukker og forbliver længere i tarmene, hvilket betyder, at du bliver mere fyldt længere. ved Eileen Livers

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære